Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Procesul de recrutare » Esti pregatit(a) pentru cautarea unui job?

Esti pregatit(a) pentru cautarea unui job?

Esti pregatit(a) pentru cautarea unui job?

Esti pregatit(a) pentru cautarea unui job?

Lansarea in cautarea unui loc de munca nou, o reconversie partiala sau totala, trebuie tratata cu seriozitate si necesita o pregatire prealabila.


In primul rand, cautarea unui loc de munca presupune o adaptare la cotidian. Piata fortei de munca este o lume in sine cu anumite coduri care trebuie respectate si, chiar, persoanele obisnuite cu schimbari se simt adesea confuze in aceasta lume. Din aceste motive este foarte important sa pregatiti intr-un mod adecvat cautarea unui loc de munca.

Adesea, persoanele care sunt in cautarea unui loc de munca au tendinta de a trece peste anumite etape. Fara a fi pregatiti sa raspundeti la intrebari fundamentale, cele mai multe persoane se lanseaza in cautarea unui loc de munca multiplicand raspunsurile pentru mai multe anunturi de angajare. Daca dati dovada de determinare, cresc sansele voastre de a obtine un interviu. Cu putin noroc veti reusi sa obtineti un nou loc de munca.

Este foarte important sa fiti pregatiti sa faceti saltul pentru demararea procesului de cautare a unui loc de munca. Inainte de a face acest pas este esential sa raspundeti la cateva intrebari:

Care este obiectivul vostru principal? Care sunt obiectivele spre care tintiti? Nu uitati ca obtinerea unui loc de munca este un proiect in care veti fi angajati o anumita perioada de timp.

Care sunt motivatiile voastre? Care sunt valorile voastre si de ce va doriti job-ul respectiv? A avea un proiect in minte nu inseamna intotdeauna ca este in conformitate cu propriile motivatii, este posibil ca acest proiect sa fie determinat de alti factori externi.

Proiectul vostru are o baza solida? Care este strategia voastra, cum vreti sa reusiti sa indepliniti ceea ce v-ati propus? Avand idei nu inseamna ca aveti si mijloacele de a pune in aplicare aceste idei. Aveti pusa la punct strategia de cautare a unui loc de munca, CV, scrisoare de intentie, discurs coerent?

Indoiala din raspunsurile voastre sau incapacitatea de a raspunde la intrebarile de mai sus trebuie sa reprezinte un semnal de alarma pentru voi si sa va determine sa reevaluati proiectul vostru profesional.Mai multe despre "Esti pregatit(a) pentru cautarea unui job?":

Ce informatii nu trebuie incluse in CV?

Ce informatii nu trebuie incluse in CV?

Informatiile pe care le includeti in CV trebuie selectate astfel incat acesta sa atraga atentia angajatorului intr-un mod pozitiv.

» Citeste tot articolul

Ce este scrisoarea de intentie?

Ce este scrisoarea de intentie?

Scrisoarea de intentie este un document structurat, de maxim o pagina, trimis angajatorului, in care va exprimati dorinta de a lucra in cadrul companiei, demonstrand ca aveti toate calitatile necesare pentru job-ul respectiv.

» Citeste tot articolul

Cum va pregatiti pentru un interviu in engleza?

Cum va pregatiti pentru un interviu in engleza?

Interviul intr-o limba straina este mai dificil si necesita o pregatire serioasa a candidatului.

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania