Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Procesul de recrutare » De ce sunteti candidatul ideal?

De ce sunteti candidatul ideal?

De ce sunteti candidatul ideal?

De ce sunteti candidatul ideal?

La interviul de angajare angajatorul va intreaba de ce credeti ca sunteti persoana potrivita pentru job-ul propus de companie. Acesta este momentul cand trebuie sa va vindeti si sa faceti o buna impresie.

Intrebarea « De ce sunteti candidatul ideal? » permite angajatorilor sa observe capacitatea candidatului de a sintetiza si de a sti cum sa se promoveze si de a vedea daca acesta este capabil sa puna in valoare atuurile si calitatile lui.

Trebuie sa profitati de aceasta intrebare pentru a stimula candidatura voastra, trebuie sa faceti un rezumat al competentelor voastre, care sunt esentiale pentru job-ul respectiv. Daca prezentati anumite calitati care nu sunt primordiale pentru job-ul propus, angajatorul ar putea sa traga concluzia ca nu ati inteles care sunt calitatile necesare pentru a reusi pe postul respectiv.

Profitati de aceasta intrebare, dar nu vorbind numai despre voi, ci si despre companie. Este foarte important sa stiti ca prezentarea unei liste de calitati nu este suficienta pentru a convinge angajatorii. Tot timpul este nevoie de argumente care sa sustina ceea ce prezentati.

Candidatul ideal trebuie sa-i ofere angajatorului un raspuns la toate intrebarile si trebuie sa cunoasca foarte bine nevoile companiei. Este foarte important ca in raspunsurile oferite de voi angajatorul sa gaseasca exact acele informatii de care are nevoie pentru a se convinge ca sunteti candidatul ideal.

Cu toate ca pentru fiecare job pentru care aplicati exista calitati si aptitudini pe care candidatul ideal trebuie sa le aiba, trebuie sa stiti sa va personalizati candidatura pentru fiecare dintre aceste job-uri.

Chiar daca in CV prezentati mai pe larg anumite calitati si aptitudini, in timpul interviului de angajare este foarte important sa puneti accent pe acelea care corespund cel mai bine job-ului respectiv si care va reprezinta cel mai bine in aceasta situatie.

Pentru a demonstra angajatorului ca sunteti candidatul ideal pentru job-ul propus trebuie sa stiti sa va personalizati candidatura si sa pregatiti raspunsuri potrivite pentru fiecare intrebare.Mai multe despre "De ce sunteti candidatul ideal?":

Procesul de recrutare

Procesul de recrutare

Cum se desfasoara procesul de recrutare, cu exemple concrete, etapele procesului de recrutare...

» Citeste tot articolul

CV: Curriculum Vitae

CV: Curriculum Vitae

Cum sa realizezi un CV, cateva trucuri, modele de CV-uri si ce greseli sa eviti atunci cand redactezi un CV...

» Citeste tot articolul

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie: Cum sa realizezi o scrisoare de intentie, cateva trucuri, exemple si modele de scrisori de Intentie, si ce greseli trebuie sa eviti atunci cand redactezi o scrisoare de intentie...

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania