Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Procesul de recrutare » Cum candidezi pentru ofertele de job confidentiale?

Cum candidezi pentru ofertele de job confidentiale?

Cum candidezi pentru ofertele de job confidentiale?

Cum candidezi pentru ofertele de job confidentiale?

Ce faci daca te intereseaza o oferta de job anonima? Este util sa afli cine se ascunde in spatele anuntului? Este suficienta o scrisoare de intentie standard? Afla raspunsurile la aceste intrebari!

In general, ofertele de job confidentiale apartin agentiilor de recrutare. Unul din motivele pentru care acestea aleg sa pastreze anonim numele angajatorului este de a evita situatiile in care candidatul alege sa contacteze personal compania angajatoare. Desi procesul de recrutare nu este unul diferit in cazul acestor tipuri de job-uri, candidatii au niste semne de intrebare legate de anunturile confidentiale. In continuare, raspundem la cele mai frecvente intrebari legate de acest subiect.

Pot contacta responsabilul de recrutare?
Daca oferta de angajare provine de la o agentie de recrutare al carei nume este mentionat in anunt, poti incerca sa iei legatura cu reprezentantii acesteia. In mod cert nu vei afla numele companiei angajatoare, insa poti cere mai multe detalii despre pozitia geografica, activitatea, profilul acesteia. Disponibilitatea acestor informatii depinde insa de gradul de confidentialitate impus de catre client agentiei de recrutare.

Si daca este actualul angajator?
Desi majoritatea anunturilor de recrutare confidentiale contin toate detaliile de care ai nevoie: profilul postului, responsabilitati, informatii despre companie, sector de activitate, etc., faptul ca numele angajatorului nu este precizat iti da un sentiment de nesiguranta. Daca este vorba chiar de compania la care lucrezi in prezent?

In general, informatiile din anuntul de angajare te pot ajuta sa-ti dai seama daca este vorba de actualul angajator. Insa daca ai indoieli, mai bine renunta sa aplici la job-ul respectiv!

Exista alte metode de a afla mai multe informatii?
Poti incerca sa introduci informatiile din anuntul de recrutare pe Google. Uneori, companiile posteaza si pe site-ul propriu ofertele de angajare.

Pot trimite o scrisoare de intentie standard?
In niciun caz! Candidatura trebuie personalizata chiar daca nu cunosti numele angajatorului. Daca in anunt nu sunt suficiente detalii cu privire la compania angajatoare, te poti concentra asupra caracteristicilor postului si a calitatilor tale. Trebuie sa arati faptul ca ai inteles cerintele postului si ca ai competentele necesare pentru a raspunde cerintelor angajatorului.

Cum sa ies in evidenta?
Incearca sa faci rost de recomandari pentru activitatea ta. Agentiile de recrutare apreciaza acest lucru. De asemenea, gandeste-te la faptul ca agentia iti poate pastra candidatura in baza de date, iar aspecte precum mobilitatea, limbile straine, flexibilitatea, sunt atuuri importante pe care le poti valorifica in cadrul intalnirii cu responsabilul de recrutare.

Faptul ca o oferta de job este confidentiala nu este in dezavantajul tau. Daca job-ul iti surade, trateaza-l cu seriozitate si vei avea de castigat!Mai multe despre "Cum candidezi pentru ofertele de job confidentiale?":

Ce informatii nu trebuie incluse in CV?

Ce informatii nu trebuie incluse in CV?

Informatiile pe care le includeti in CV trebuie selectate astfel incat acesta sa atraga atentia angajatorului intr-un mod pozitiv.

» Citeste tot articolul

Ce este scrisoarea de intentie?

Ce este scrisoarea de intentie?

Scrisoarea de intentie este un document structurat, de maxim o pagina, trimis angajatorului, in care va exprimati dorinta de a lucra in cadrul companiei, demonstrand ca aveti toate calitatile necesare pentru job-ul respectiv.

» Citeste tot articolul

Cum va pregatiti pentru un interviu in engleza?

Cum va pregatiti pentru un interviu in engleza?

Interviul intr-o limba straina este mai dificil si necesita o pregatire serioasa a candidatului.

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania