Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Procesul de recrutare » Ce faceti daca raspunsul angajatorului este "NU"?

Ce faceti daca raspunsul angajatorului este "NU"?

Ce faceti daca raspunsul angajatorului este "NU"?

Ce faceti daca raspunsul angajatorului este

Sunteti convinsi ca job-ul pentru care ati aplicat este potrivit pentru voi? Cu toate aceastea, nu ati reusit sa convingeti angajatorul sa va cheme la un interviu...

Nu ati fost chemati la un interviu?
De ce nu eu? Dezamagirea este cu mult mai mare in momentul in care ati fost respinsi fara a fi chemati cel putin la un interviu. Trebuie sa depasiti acest moment si sa incercati sa descoperiti care au fost motivele acestei decizii.

Nu putem cunoaste tot timpul care au fost motivele care l-au ajutat pe angajator in decizia luata. Uneori angajatorii aleg anumite persoane doar pentru ca sunt de parere ca se pot integra foarte bine in echipa deja creata. Angajatorii se tem si de un profil supracalificat deoarece este prea scump si nu este foarte stabil in timp.

Fiecare mare dezamagire pentru candidat ar trebui sa conduca la un minimum de auto-analiza, urmatorul pas fiind sa actioneze in consecinta. Va recomandam sa rescrieti CV-ul incercand sa eliminati aspectele care v-au dezavantajat in obtinerea job-ului dorit. In speranta ca veti reusi macar sa convingeti angajatorul sa va cheme la un interviu, este indicat sa va prezentati motivatia pentru obtinerea job-ului intr-un mail care sa insoteasca CV-ul vostru.

Ati obtinut un interviu, dar nu si job-ul?
Nu este deloc placut sa pierzi in ultimul moment. Ati avut impresia ca interviul a decurs bine, ati oferit raspunsurile potrivite si ati primit un feedback pozitiv din partea angajatorului, dar, cu toate acestea nu ati reusit sa obtineti job-ul? Nu este intotdeauna usor sa va vindeti, puteti imbunatati acest lucru prin experienta si observatie, reusind astfel sa cunoasteti angajatorii mai bine.

Nu este suficient pentru angajatori sa va prezentati motivatia si entuziasmul pentru un job care credeti ca “este facut pentru voi”. Etapa interviului de angajare reprezinta pentru candidat momentul “acum ori niciodata” pentru a convinge angajatorul.

Este mai greu sau mai usor sa ratati un job in urma interviului de angajare? Chiar daca ati ratat job-ul, nu trebuie sa va opriti aici. Incercati sa contactati angajatorul pentru a afla care au fost motivele care au condus la decizia respectiva si reamintiti-i interesul vostru pentru un eventual job vacant.

Este foarte important pentru candidati sa primesca un raspuns in urma unei aplicari pentru un job, oricare ar fi raspunsul. Totusi, trebuie sa incercati sa nu va lasati demoralizati de un esec!Mai multe despre "Ce faceti daca raspunsul angajatorului este "NU"?":

Ce informatii nu trebuie incluse in CV?

Ce informatii nu trebuie incluse in CV?

Informatiile pe care le includeti in CV trebuie selectate astfel incat acesta sa atraga atentia angajatorului intr-un mod pozitiv.

» Citeste tot articolul

Ce este scrisoarea de intentie?

Ce este scrisoarea de intentie?

Scrisoarea de intentie este un document structurat, de maxim o pagina, trimis angajatorului, in care va exprimati dorinta de a lucra in cadrul companiei, demonstrand ca aveti toate calitatile necesare pentru job-ul respectiv.

» Citeste tot articolul

Cum va pregatiti pentru un interviu in engleza?

Cum va pregatiti pentru un interviu in engleza?

Interviul intr-o limba straina este mai dificil si necesita o pregatire serioasa a candidatului.

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania