Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Procesul de recrutare » Cautarea eficienta a unui job

Cautarea eficienta a unui job

Cautarea eficienta a unui job

Cautarea eficienta a unui job

Odata ce aveti un CV personalizat, insotit de o scrisoare de intentie adaptata job-ului respectiv, sunteti pregatiti pentru a incepe cautarea unui loc de munca.


Nu exista niciun secret pentru cautarea job-ului dorit, trebuie doar sa fiti rigurosi, disciplinati si perseverenti, fara a uita sa va fixati obiective realiste.

Fixarea obiectivelor
Inainte de a incepe trimiterea in masa a candidaturii voastre, stabiliti-va in prealabil obiectivele precise. Trebuie sa stabiliti ceea ce asteptati de la locul de munca: salariul, conditiile de munca, orarul, responsabilitatile, etc. Apoi puteti sa stabiliti limita de timp alocata pentru procesul de cautare a unui loc de munca. Stabiliti timpul alocat pentru cautarea prin intermediul site-urilor de recrutare de pe internet si cel alocat pentru contactarea directa a companiilor pentru a verifica daca au locuri de munca disponibile.

Stabilirea unei strategii de cautare
Trebuie sa stabiliti o strategie prin care sa reusiti sa va indepliniti obiectivele, identificand mijloacele la care ar trebui sa apelati pentru a reusi sa va indepliniti scopul. In functie de profilul vostru sau de job-ul dorit, puteti sa alegeti intre a va inscrie intr-o agentie de ocupare a fortei de munca specializata in domeniul vostru sau puteti sa apelati la cautarea de locuri de munca pe site-urile de recrutare. De asemenea, puteti sa apelati la site-uri specializate pe domeniul vostru de activitate, puteti contacta direct companiile sau puteti sa apelati persoanele din anturajul vostru.

Este foarte important sa nu va limitati la un singur mijloc de cautare a unui loc de munca. In functie de situatia voastra puteti sa identificati care sunt cele mai bune surse pentru voi.

Networking
Indiferent de domeniu, nu trebuie sa neglijati utilizarea retelei voastre in cautarea unui job, fie ea virtuala sau nu. Trebuie sa faceti cunoscut faptul ca sunteti in cautarea unui loc de munca. Retelele sociale nu trebuie neglijate, deoarece va ofera acces la multe contacte. Aceasta strategie, utilizata in paralel cu cautarea unui loc de munca prin intermediul site-urilor de recrutare sau companiilor va ofera sanse ridicate in obtinerea job-ului dorit.

Indiferent de mijloacele de cautare a unui loc de munca, trebuie sa stiti sa va puneti in valoare si sa aveti rabdare in gasirea job-ului dorit!Mai multe despre "Cautarea eficienta a unui job":

Ce informatii nu trebuie incluse in CV?

Ce informatii nu trebuie incluse in CV?

Informatiile pe care le includeti in CV trebuie selectate astfel incat acesta sa atraga atentia angajatorului intr-un mod pozitiv.

» Citeste tot articolul

Ce este scrisoarea de intentie?

Ce este scrisoarea de intentie?

Scrisoarea de intentie este un document structurat, de maxim o pagina, trimis angajatorului, in care va exprimati dorinta de a lucra in cadrul companiei, demonstrand ca aveti toate calitatile necesare pentru job-ul respectiv.

» Citeste tot articolul

Cum va pregatiti pentru un interviu in engleza?

Cum va pregatiti pentru un interviu in engleza?

Interviul intr-o limba straina este mai dificil si necesita o pregatire serioasa a candidatului.

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania