Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Procesul de recrutare » Candidatura in perioada sarbatorilor de iarna

Candidatura in perioada sarbatorilor de iarna

Candidatura in perioada sarbatorilor de iarna

Candidatura in perioada sarbatorilor de iarna

Are rost sa continuati cautarea unui job de sarbatori? Aflati care sunt motivele pro si contra.


Multi dintre voi care sunteti in cautarea unui job, probabil ca va intrebati daca mai este necesar sa urmariti anunturile si sa aplicati in perioada sarbatorilor sau a vacantelor. Chiar daca sarbatorile de iarna sunt mai scurte decat vacantele de vara, acestea au un impact puternic, agitatia mutandu-se de pe holurile companiilor in magazine, acasa si pe strazi. Datorita zilelor libere si a concediilor, multe firme se golesc sau se inchid in aceasta perioada.

In consecinta, ce vi se pare mai potrivit sa faceti? Sa luati o pauza sau sa ramaneti in continuare activi? Iata care sunt motivele pro si contra ale candidaturii de sarbatori.

Contra: mai putini angajati, mai putin timp pentru activitatea de recrutare...

Sarbatorile de iarna sunt o perioada delicata pentru activitatea companiilor, datorita concediilor si a zilelor libere, cumulate cu activitatile si rapoartele specifice sfarsitului de an calendaristic. Este foarte probabil ca in aceasta perioada, datorita lipsei de personal si a lipsei de timp, recrutarile sa fie amanate pentru inceputul anului. Totodata, inceputul anului reprezinta noi strategii, noi obiective, buget nou si prin urmare, noi angajari.

Acestea ar fi motivele pentru care sansele de a fi chemat la interviu in aceasta perioada sunt mult mai reduse decat in alte perioade ale anului.

Pro: perioada de liniste, prielnica pentru studierea candidaturilor

Nu toate firmele se inchid si nu toti angajatii pleaca in vacanta de sarbatori! Dimpotriva, sfarsitul anului reprezinta pentru unele companii un moment putin mai linistit, iar cei care lucreaza in aceasta perioada vor incetini ritmul de lucru si vor acorda mai mult timp activitatilor pe care le realizeaza.

Prin urmare, candidatura voastra poate ajunge in mainile responsabilului de recrutare si in aceasta perioada. Chiar daca nu veti primi un raspuns imediat, exista sansa ca CV-ul vostru sa fie analizat mai mult de 3 minute, cum se intampla de obicei.

Mai mult decat atat, faptul ca sunteti activi si in aceasta perioada si aplicati pentru un job poate fi o dovada a motivatiei voastre, care nu va trece neobservata. Chiar daca nu mai credeti in Mos Craciun, cautarea unui job reprezinta un lung proces care va poate rezerva uneori suprize placute.

In concluzie, persista indoiala de a cauta un job de sarbatori sau in vacanta, ma ales datorita avantajelor si a dezavantajelor acestor perioade. Insa ganditi-va cate smartphone-uri si cate tablete au ajuns sub bradul de Craciun anul acesta! Posibilitatea de a fi tot timpul conectat si de a fi la curent cu ultimele job-uri aparute este din ce in ce mai mare, oriunde ati fi de sarbatori.

Chiar daca va relaxati mai mult in aceasta perioada, este bine sa ramaneti vigilenti si activi in cautarea unui job!Mai multe despre "Candidatura in perioada sarbatorilor de iarna":

Ce informatii nu trebuie incluse in CV?

Ce informatii nu trebuie incluse in CV?

Informatiile pe care le includeti in CV trebuie selectate astfel incat acesta sa atraga atentia angajatorului intr-un mod pozitiv.

» Citeste tot articolul

Ce este scrisoarea de intentie?

Ce este scrisoarea de intentie?

Scrisoarea de intentie este un document structurat, de maxim o pagina, trimis angajatorului, in care va exprimati dorinta de a lucra in cadrul companiei, demonstrand ca aveti toate calitatile necesare pentru job-ul respectiv.

» Citeste tot articolul

Cum va pregatiti pentru un interviu in engleza?

Cum va pregatiti pentru un interviu in engleza?

Interviul intr-o limba straina este mai dificil si necesita o pregatire serioasa a candidatului.

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania