Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Procesul de recrutare » Avantajele firmelor de recrutare

Avantajele firmelor de recrutare

Avantajele firmelor de recrutare

Avantajele firmelor de recrutare

O firma de recrutare actioneaza ca intermediar intre candidat si angajator, facilitand procesul de recrutare de ambele parti.

Cu ce se ocupa firmele de recrutare?

Companiile apeleaza la firmele de recrutare pentru a castiga timp si pentru a gasi rapid candidatul ideal. Atunci cand se face apel la un prestator de servicii extern, exista avantajul unei priviri noi si neutre asupra nevoilor companiei. Astfel, consultantul va reusi sa redacteze oferta de job la obiect si va putea chiar sa verifice daca profilul candidatului cerut nu exista deja in cadrul firmei. Odata eliminata posibilitatea de promovare interna, « vanatoarea » poate incepe.

Pentru a gasi candidatul potrivit, firmele de recrutare folosesc mai multe piste: cautare pe internet, baze de date cu CV-uri, anunturi in presa, etc. Obiectivul acestei etape este de a preselectiona persoanele susceptibile de a participa la interviu. Urmeaza apoi o analiza atenta a CV-urilor si a scrisorilor de intentie, urmarindu-se aspectele cele mai importante: experienta profesionala, educatie si formare, disponbilitate, localizare geografica, etc.

Dupa ce consultantul a selectat persoanele ce se potrivesc profilului job-ului, urmeaza intalnirea cu acestea, unde sunt analizate motivatia, personalitatea, adecvarea competentelor candidatului cu cele cerute de post, etc. Toate aceste informatii pot fi completate cu ajutorul unor testari suplimentare.

Odata stabilit un numar 3-5 candidaturi este contactat angajatorul, care va participa la interviuri si va lua decizia finala cu privire la persoana care va fi selectata pentru job.

Foarte multe agentii de recrutare sunt specializate in anumite sectoare de activitate si arii geografice. Angajatorul este cel care plateste firma pentru serviciul de recrutare acordat, in timp ce pentru candidat inregistrarea in baza de date si selectia CV-ului in vederea interviului nu costa nimic.

Ce avantaje ne ofera firmele de recrutare?

- Serviciile de recrutare oferite candidatilor sunt gratis. Daca lucrati full-time si nu aveti suficient timp la dispozitie, nu trebuie decat sa aplicati direct pe site-urile agentiilor de recrutare, iar ele se vor ocupa mai departe sa gaseasca un post potrivit profilului vostru.

- Marile firme de recrutare ofera asistenta in realizarea CV-ului si consiliere gratuita.

- Odata ce ati fost ales pentru interviu si ati fost prezentat unui angajator, veti sti ca aveti un atu in fata altora, agentia de recrutare considerandu-va candidatul potrivit.

- Sansele de a va gasi job-ul potrivit sunt mult mai mari atunci cand apelati la un specialist in recrutare, iar acest lucru va va da un sentiment de siguranta atat pentru voi ca si candidati, cati si pentru angajator.Mai multe despre "Avantajele firmelor de recrutare":

Model CV

Model CV

Cautati un MODEL DE CV? Un model CV este foarte important pentru a crea o candidatura perfecta, pentru obtinerea unui interviu sau chiar a unui loc de munca. Pentru a va ajuta in demersul pe care-l faceti, in aceasta rubrica, va punem la dispozitie mai multe modele de CV-uri.

» Citeste tot articolul

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie: Cum sa realizezi o scrisoare de intentie, cateva trucuri, exemple si modele de scrisori de Intentie, si ce greseli trebuie sa eviti atunci cand redactezi o scrisoare de intentie...

» Citeste tot articolul

Quizz Cariera

Quizz Cariera

Va oferim Quizz-uri on-line interactive, pe diferite teme, pentru a va testa personalitatea si aptitudinile.

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 


Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania