Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Sfaturi: primii pasi in firma... » Primii pasi intr-o companie

Primii pasi intr-o companie

Primii pasi intr-o companie

Primii pasi intr-o companie

Integrarea pe piata muncii este adesea dificila. Noii sositi trebuie sa asimileze practicile profesionale si obiceiurile din cadrul noului mediu.


- Adaptarea: cuvantul cheie

Cu toate ca nu exista retete miraculoase in materie de integrare, adoptarea unui comportament indraznet si dinamic este cel mai bun mijloc pentru a reusi sa va integrati. Obiectivul este sa fiti activi in integrare si astfel o sa aveti parte de beneficii concrete.

Puneti intrebari !

Este important sa puneti intrebari de la inceput : este o dovada ca doriti sa va implicati in noul loc de munca si ca doriti sa va integrati in companie. Adaptarea in cadrul companiei depinde de o dubla interventie : din partea companiei, in ceea ce priveste facilitarea integrarii angajatului, si din partea angajatului, in ceea ce priveste punerea in aplicare a cunostintelor teoretice dobandite pana in prezent.

-Voi si ceilalti !

Daca a da dovada de disponibilitate in cadrul companiei este un atu, trebuie sa aveti grija sa separati, de la bun inceput, viata profesionala de cea privata, pentru a nu genera conflicte greu de suportat la inceput de drum.

Colegi, dar nu prieteni

Nu ezitati sa mergeti la ceilalti colegi, sa va prezentati daca acest lucru nu s-a intamplat. Pauzele de masa reprezinta un bun moment al zilei pentru a discuta cu noii colegi despre pasiuni comune (sport, filme, carti, etc).

Observati relatiile intre colegi

Compania ar putea fi un univers nemilos, de aceea trebuie sa fiti atenti la rivalitati si/sau la grupuri. Fiind tineri si noi angajati, puteti fi usor manipulabili. Fiti vigilenti si incercati sa pastrati o anumita distanta pentru a nu intra in conflicte care nu au legatura cu voi.

- Companii si candidati : valori comune

Legatura intre companie si candidat

Pentru ca recrutarea sa fie reusita, trebuie reunite mai multe ingrediente, in special combinarea valorilor comune si acceptarea de catre noii angajati a conditiilor impuse de companie (disponibilitate, orar, etc). In momentul cautarii primului loc de munca, este bine sa va orientati catre companii care corespund cu temperamentul vostru, acest lucru favorizand enorm integrarea.

Procesul de integrare

In prezent, numeroase companii au posibilitatea de a facilita integrarea noilor sositi. Mijloacele folosite sunt numeroase, precum stagii de integrare pentru noii sositi, sisteme de tutorat (desemnarea unei persoane cu experienta pentru a indruma noul sosit).

Cand va angajati pentru prima data, aveti nevoie de timp pentru a cunoaste cat mai bine mediul intern. Pentru a reusi, trebuie sa fiti buni observatori si sa va implicati in activitatile zilnice!

 Mai multe despre "Primii pasi intr-o companie":

Model CV

Model CV

Cautati un MODEL DE CV? Un model CV este foarte important pentru a crea o candidatura perfecta, pentru obtinerea unui interviu sau chiar a unui loc de munca. Pentru a va ajuta in demersul pe care-l faceti, in aceasta rubrica, va punem la dispozitie mai multe modele de CV-uri.

» Citeste tot articolul

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie: Cum sa realizezi o scrisoare de intentie, cateva trucuri, exemple si modele de scrisori de Intentie, si ce greseli trebuie sa eviti atunci cand redactezi o scrisoare de intentie...

» Citeste tot articolul

Quizz Cariera

Quizz Cariera

Va oferim Quizz-uri on-line interactive, pe diferite teme, pentru a va testa personalitatea si aptitudinile.

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania