Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Sfaturi: primii pasi in firma... » Prima zi de munca reusita

Prima zi de munca reusita

Prima zi de munca reusita

Prima zi de munca reusita

In prima zi la un nou loc de munca fiti voi insiva ! Deja ati reusit sa impresionati in timpul interviului !

Ai motivatie pentru succes ?

Intrebarea 1 / 10

Ai vizionat numeroase filme dramatice. Ce reactii ti-au trezit ?

 


Adesea prima zi la un nou loc de munca este cea mai dificila. Nu cunoasteti pe nimeni, nu cunoasteti cladirea, asteptati pe hol un coleg care trebuie sa va ghideze si sa va prezinte firma. Se poate intampla sa va anunte ca nu este nici un birou disponibil si nici o sarcina nu poate sa va fie atribuita imediat.

Obligatia primordiala este sa faceti cunostinta cu viitorii colegi si superiori. Un sfat, retineti numele, notati numerele lor de telefon si functiile!

Observati!

Un angajat nou trebuie sa fie receptiv. Analizati modul de functionare al companiei si puneti intrebari in ceea ce priveste rentabilitatea si metodele de munca. De exemplu, observati care este modul de adresare dintre colegi : « dumneavoastra » sau « tu »?

Faceti cunostinta cu noii colegi

Stabiliti primele contacte cu o parte dintre colegi punand intrebari generale, de exemplu despre functionarea imprimantelor sau unde este locul de luat masa. Creand o legatura cu unul sau mai multi colegi, va fi mai usor sa va integrati in cadrul companiei.

Aratati-va entuziasmul

Dati dovada de dinamism : incepeti o noua cariera, deci trebuie sa fiti motivati si fericiti de provocarea care va asteapta. Puneti intrebari despre sarcinile voastre si aratati-va interesul fata de post si companie.

In aceasta perioada riscati sa intalniti un numar mare de situatii stresante:

Nu stiti ce trebuie sa faceti

Si cine stie ? In unele zile va veti simti pierduti si fara sa stiti nimic deoarece nu faceti nimic ! Nimeni nu se asteapta ca voi sa stiti totul din primul moment. Dupa aproximativ 3 luni va veti da seama ca stiti tot ceea ce era de stiut.

Nu sunteti bagat in seama

Esti ca un  nou  elev care se transfera la mijlocul anului scolar. Colegii sunt deja impartiti in grupuri mici. Trebuie sa faci un efort si adesea primul pas pentru a creea de legaturi cu acestia. Fiti deschisi si prietenosi!

In consecinta, tot ce aveti de facut este sa aveti incredere in voi si sa fiti siguri de calitatile voastre. Sunteti acolo pentru ca meritati postul respectiv!

 

 Mai multe despre "Prima zi de munca reusita":

Model CV

Model CV

Cautati un MODEL DE CV? Un model CV este foarte important pentru a crea o candidatura perfecta, pentru obtinerea unui interviu sau chiar a unui loc de munca. Pentru a va ajuta in demersul pe care-l faceti, in aceasta rubrica, va punem la dispozitie mai multe modele de CV-uri.

» Citeste tot articolul

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie: Cum sa realizezi o scrisoare de intentie, cateva trucuri, exemple si modele de scrisori de Intentie, si ce greseli trebuie sa eviti atunci cand redactezi o scrisoare de intentie...

» Citeste tot articolul

Quizz Cariera

Quizz Cariera

Va oferim Quizz-uri on-line interactive, pe diferite teme, pentru a va testa personalitatea si aptitudinile.

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania