Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Sfaturi: primii pasi in firma... » Perioada de proba, un test pentru ambele parti

Perioada de proba, un test pentru ambele parti

Perioada de proba, un test pentru ambele parti

Perioada de proba, un test pentru ambele parti

Dupa semnarea contractului de munca dar inaintea angajarii definitive, noii angajati trebuie sa demonstreze pe parcursul perioadei de proba ca sunt potriviti pentru job-ul respectiv.

Procesul de recrutare este lung si costisitor. Dupa ce ati gasit un model CV care sa se potrivesca cel mai bine profilului vostru, ati realizat o scrisoare de intentie convingatoare si ati reusit sa treceti cu brio de etapele interviului de angajare, urmeaza cea mai grea etapa : perioada de proba.

Perioada de proba: pentru angajator

Perioada de proba trebuie sa permita angajatorului sa verifice daca a recrutat persoana potrivita pentru job-ul propus. Angajatorul evalueaza aptitudinea profesionala a noului angajat (cunostintele si competentele lui), dar, in acelasi timp, trebuie sa observe capacitatea lui de integrare in echipa si comportamentul acestuia in cadrul companiei. In aceasta perioada de proba angajatorul poate sa anuleze contractul de munca fara preaviz sau orice alte obligatii.

Perioada de proba: pentru salariat

Perioada de proba constituie pentru salariat o etapa de observare. Aceasta perioada va permite sa verificati daca aspiratiile voastre profesionale corespund cu realitatea. De asemenea, puteti sa observati daca atmosfera de la locul de munca va multumeste si daca credeti ca este posibil sa lucrati in bune conditii atat cu colegii cat si cu sefii.

Perioada de proba trebuie sa fie mentionata in contractul de munca, fiind mentionata si durata acesteia. Durata maxima a perioadei de proba este de 30 de zile calendaristice pentru posturi de executie si 90 de zile calendaristice pentru posturile de conducere.

Daca veti trece cu bine de perioada de proba si veti profita din plin de aceasta, sigur veti reusi sa faceti fata solicitarilor job-ului!Mai multe despre "Perioada de proba, un test pentru ambele parti":

Model CV

Model CV

Cautati un MODEL DE CV? Un model CV este foarte important pentru a crea o candidatura perfecta, pentru obtinerea unui interviu sau chiar a unui loc de munca. Pentru a va ajuta in demersul pe care-l faceti, in aceasta rubrica, va punem la dispozitie mai multe modele de CV-uri.

» Citeste tot articolul

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie: Cum sa realizezi o scrisoare de intentie, cateva trucuri, exemple si modele de scrisori de Intentie, si ce greseli trebuie sa eviti atunci cand redactezi o scrisoare de intentie...

» Citeste tot articolul

Quizz Cariera

Quizz Cariera

Va oferim Quizz-uri on-line interactive, pe diferite teme, pentru a va testa personalitatea si aptitudinile.

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania