Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Sfaturi: primii pasi in firma... » Perioada de proba: greseli ce nu trebuie comise

Perioada de proba: greseli ce nu trebuie comise

Perioada de proba: greseli ce nu trebuie comise

Perioada de proba: greseli ce nu trebuie comise

Perioada de proba permite angajatilor si companiei sa stabileasca compatibilitatea dintre ei, pentru a stii daca relatia profesionala va putea functiona in timp.

Pentru noul angajat, miza este mare. Dornic sa impresioneze si pentru a arata cele mai bune calitati ale sale, va face orice pentru a evita sa fie prins pe picior gresit. Totusi, exista cazuri cand acest comportament poate sa produca opusul efectului dorit.

Cu toate ca sunteti noi in companie si aveti nevoie sa fiti ghidati, acest lucru nu inseamna ca trebuie sa asteptati pasivi instructiuni. Un angajat eficace este un angajat proactiv, mai ales in perioada de proba. Este important sa luati atitudine atunci cand situatia o cere si sa va oferiti ajutorul in momentul potrivit. Comunicarea este primordiala la inceput, nu trebuie sa ezitati sa comunicati cu superiorul si sa-i propuneti modalitati de rezolvare.

Compania este o retea de colaboratori, fiecare isi impune stilul personal, dar fara a incalca regulile. Cei mai multi angajati trec cu bine de perioada de proba. Cu sentimentul ca cea mai mica greseala ii poate costa locul de munca, nu este usor de trecut peste perioada de proba. Impunerea unui ritm de munca alert nu este tot timpul cea mai buna solutie. O persoana care vine dupa o perioada lunga de somaj si pentru care efortul depus sau programul nu conteaza, nu va atrage intotdeauna simpatia celorlalti colegi.

Oricare ar fi nivelul vostru ierarhic nu este indicat ca in perioada de proba sa incercati sa schimbati totul. Cel mai bine este sa asteptati putin pentru a intelege mai bine cultura si modul de functionare a companiei. Fiecare companie are propria sa cultura si adesea nu toate ideile voastre, care au functionat bine in experientele voastre precedente pot fi puse in aplicare si in acest mediu.

In perioada de proba una dintre activitatile voastre principale consta in a observa si a pune intrebari. Prin aceste intrebari trebuie sa transmiteti dorinta voastra de a invata si interesul pentru modul de functionare al companiei. Totusi, trebuie sa fiti atenti sa nu depasiti limita!

Comunicarea este primordiala in cadrul companiei iar prezentarea asteptarilor si observatiilor contribuie la crearea unei relatii de incredere intre angajati si angajatori.Mai multe despre "Perioada de proba: greseli ce nu trebuie comise":

Model CV

Model CV

Cautati un MODEL DE CV? Un model CV este foarte important pentru a crea o candidatura perfecta, pentru obtinerea unui interviu sau chiar a unui loc de munca. Pentru a va ajuta in demersul pe care-l faceti, in aceasta rubrica, va punem la dispozitie mai multe modele de CV-uri.

» Citeste tot articolul

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie: Cum sa realizezi o scrisoare de intentie, cateva trucuri, exemple si modele de scrisori de Intentie, si ce greseli trebuie sa eviti atunci cand redactezi o scrisoare de intentie...

» Citeste tot articolul

Quizz Cariera

Quizz Cariera

Va oferim Quizz-uri on-line interactive, pe diferite teme, pentru a va testa personalitatea si aptitudinile.

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania