Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Sfaturi: primii pasi in firma... » Dupa recrutare, urmeaza evaluarea!

Dupa recrutare, urmeaza evaluarea!

Dupa recrutare, urmeaza evaluarea!

Dupa recrutare, urmeaza evaluarea!

V-ati facut bine temele, ati aplicat pentru un job si ati fost acceptati. Felicitari! Urmeaza ultimul test: perioada de proba.

Desi recrutarea reprezinta un proces continuu de testare a candidatilor, ea nu este suficienta pentru ca angajatorul sa-si dea foarte bine seama daca sunteti sau nu persoana potrivita pentru job-ul propus. Astfel, perioada de proba ii ofera inca un ragaz pentru a evalua proaspatul angajat.

Daca sa fii candidat este un lucru greu, sa fii angajat in perioada de proba este cel putin tot la fel de solicitant. Angajatorul va profita de acest interval legal pentru a va observa si a va testa competentele, personalitatea, modul in care actionati in diferite situatii, etc.
In calitate de nou angajat, este important sa fiti pregatiti pentru toate aceste provocari. Pentru a va fi mai usor, va prezentam cateva metode de evaluare utilizate de angajatori.

Grilele de evaluare
La fel ca in cazul recrutarii, si evaluarea noilor angajati se face tinand cont de o serie de elemente prestabilite. Este bine sa stiti ca angajatorii nu se vor focaliza numai pe rezultate concrete, ci si pe mijloacele prin care ati ajuns la rezultatele respective.
Grilele de evaluare cuprind si observarea comportamentului, capacitatea de adaptare, modul de reactie si de relationare in diferite situatii.
In general, odata cu prezentarea fisei postului, vi se comunica si niste obiective pe termen scurt sau mediu, care fac parte tot din aceasta evaluare.

Observarea si testarea competentelor
Pentru a vi se putea aprecia spiritul de initiativa si comportamentul, cei mai multi angajatori prefera sa va testeze prin “observare”, lasandu-va libertatea de a actiona si de a participa la diferite proiecte.
Testarea competentelor se face in mod practic, prin analiza unor situatii reale. Diferitele sarcini care vi se dau ii permit angajatorului sa va observe profesionalismul si modul in care lucrati in echipa, precum si multe alte competente cerute la recrutare.

Evaluarea prin feedback
Angajatorii sunt constienti de diferentele care exista intre job, sarcinile incredintate si modul in care le rezolvati. De aceea, veti intalni si sefi care va vor intreba cum va descurcati si va vor cere un feedback pentru activitatile pe care le aveti de indeplinit.
Profitati de aceasta ocazie pentru a va spune problemele si pentru a clarifica ceea ce nu ati inteles. Nu veti avea des oportunitatea de a da un feedback managerului!

Retineti ca evaluarea din timpul perioadei de proba este foarte importanta, deoarece ea ii permite angajatorului sa-si faca o impresie despre angajat si sa-l catalogheze. Aveti grija ca impresia pe care o faceti sa fie una pozitiva!Mai multe despre "Dupa recrutare, urmeaza evaluarea!":

Model CV

Model CV

Cautati un MODEL DE CV? Un model CV este foarte important pentru a crea o candidatura perfecta, pentru obtinerea unui interviu sau chiar a unui loc de munca. Pentru a va ajuta in demersul pe care-l faceti, in aceasta rubrica, va punem la dispozitie mai multe modele de CV-uri.

» Citeste tot articolul

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie: Cum sa realizezi o scrisoare de intentie, cateva trucuri, exemple si modele de scrisori de Intentie, si ce greseli trebuie sa eviti atunci cand redactezi o scrisoare de intentie...

» Citeste tot articolul

Quizz Cariera

Quizz Cariera

Va oferim Quizz-uri on-line interactive, pe diferite teme, pentru a va testa personalitatea si aptitudinile.

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania