Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Interviul de angajare » Tinerii si greselile la interviu

Tinerii si greselile la interviu

Tinerii si greselile la interviu

Tinerii si greselile la interviu

Interviul de angajare este un exercitiu dificil pentru tinerii studenti sau absolventi fara experienta, iar greselile pe care acestia le fac la interviu sunt principalul motiv pentru care nu reusesc sa obtina un job.

Pentru ca in cazul tinerilor studenti sau absolventi, experienta nu este punctul forte din CV, angajatorii sunt interesati sa evalueze alte aspecte, ce tin de comportamentul si calitatile personale ale fiecaruia, dar si de modul cum acestia se prezinta la un interviu.

Pentru ca multi dintre tineri nu iau in serios interviul de angajare, greselile pe care acestia le fac reflecta lipsa de pregatire, de interes si de seriozitate vizavi de potentialul angajator. Din acest motiv, majoritatea tinerilor sunt respinsi la interviu datorita greselilor pe care le fac, si nu a CV-ului sau a lipsei de experienta, asa cum au impresia.

Va prezentam cele mai frecvente 5 greseli care determina esecul tinerilor la interviu:

1. Neglijarea tinutei
Foarte multi tineri considera ca modul in care te prezinti la interviu nu este un criteriu de recrutare esential. Din pacate, majoritatea gresesc, deoarece tinuta reflecta seriozitatea candidatului. Daca acesta se prezinta la interviu imbracat sumar, angajatorul nu va putea trece cu vederea acest aspect, in ciuda celorlalte calitati si aptitudini de care da dovada.

2. Necunoasterea companiei vizate
Cu cat un candidat va sti mai multe despre compania vizata, cu atat va fi mai credibil in ochii angajatorului. Inainte sa ajungeti la interviu, este bine sa va informati cat mai mult despre obiectivele, produsele si serviciile companiei, etc. Astfel, va veti arata entuziasmul si veti putea argumenta mai usor motivul pentru care doriti sa faceti parte din compania respectiva.

3. Neglijarea experientelor
Multi dintre tineri nu considera importante micile job-uri de vara pe care le-au avut si uita sa vorbeasca despre ele. Orice experienta este importanta si va valorifica, indiferent daca este vorba de un job part-time, sezonier sau mai ales de activitatea in cadrul unui ONG. Nu va feriti sa vorbiti despre ele la interviu, mai ales daca va ajuta sa evidentiati calitati si aptitudini importante pentru postul vizat.

4. Discutiile personale
Viata personala este un subiect ce nu trebuie abordat la interviu. Daca aveti impresia ca veti emotiona angajatorul povestindu-i despre problemele voastre familiale, sentimentale sau financiare, va inselati! Din contra, abordand astfel de subiecte, va veti indrepta catre esecul inevitabil al interviului. Angajatorii prefera persoanele care nu amesteca viata profesionala cu cea personala.

5. Pretentiile salariale mari
Desi nu au experienta, tinerii care sunt in cautarea primelor job-uri au pretentii salariale mari, mai ales daca sunt absolventi ale unor institutii de prestigiu. Acestia nu se sfiesc sa-si faca cunoscute pretentiile financiare inca de la prima intalnire cu angajatorul, discutia despre salariu fiind un subiect abordat cu multa usurinta de catre acestia.
Acest lucru ii determina pe angajatori sa respinga anumiti candidati care se supra-apreciaza si al caror scop principal pentru care doresc un job este cel financiar.

Principalul aspect pe care tinerii studenti sau absolventi trebuie sa-l ia in considerare pentru o mai buna prestatie la interviu este seriozitatea. Daca trateaza demersul pentru obtinerea unui job cu seriozitate si determinare, principalele greseli care determina esecul interviurilor vor fi evitate de la sine.



Mai multe despre "Tinerii si greselile la interviu":

Interviul de angajare

Interviul de angajare

Cum ne pregatim pentru interviu, cum ne prezentam, care sunt intrebarile frecvente, cum putem impresiona angajatorul...? Iata cateva intrebari la care au incercat sa ne raspunda chiar cei care ne intervieveaza.

» Citeste tot articolul

CV: Curriculum Vitae

CV: Curriculum Vitae

Cum sa realizezi un CV, cateva trucuri, modele de CV-uri si ce greseli sa eviti atunci cand redactezi un CV...

» Citeste tot articolul

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie: Cum sa realizezi o scrisoare de intentie, cateva trucuri, exemple si modele de scrisori de Intentie, si ce greseli trebuie sa eviti atunci cand redactezi o scrisoare de intentie...

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania