Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Interviul de angajare » Punctualitatea la interviu

Punctualitatea la interviu

Punctualitatea la interviu

Punctualitatea la interviu

Interviul de angajare este prima ocazie concreta de a demonstra ca sunteti o persoana riguroasa si punctuala!

Multi candidati se intreaba cu cat timp inainte este bine sa se prezinte la interviu. Raspunsul este simplu: nici mai devreme, nici mai tarziu, trebuie sa ajungeti la timp!
Asta inseamna ca va puteti prezenta la interviu cu maxim 5 minute mai devreme, insa in niciun caz mai tarziu!

Multi dintre candidati prefera sa ajunga mai devreme, ca sa fie siguri ca nu intarzie. Insa, daca interviul este la 9.30, iar voi va prezentati la ora 9.00, nu veti face o impresie buna. Din contra, angajatorul va considera ca nu ati respectat intelegerea facuta.
In cazul in care ajungeti la interviu mai devreme de 5 minute, plimbati-va prin apropiere si reveniti la ora stabilita. In felul acesta profitati de timpul pe care il aveti pentru a va destinde si pentru a cunoaste mai mult zona in care se afla firma angajatoare.

In caz contrar, daca se intampla sa intarziati, anuntati imediat persoana de contact pentru interviu. Angajatorul va aprecia acest lucru, isi va putea modifica mai usor programul, iar voi va veti prezenta la interviu putin mai relaxati.
Pentru ca indiferent de motiv, intarzierile la interviu sunt un punct in minus pentru orice candidat, cel mai bine este sa va luati toate masurile pentru a preveni aceasta situatie.
Cu o zi inainte de interviu reperati adresa, calculati in cat timp veti ajunge, luati-va o marja de timp de 15-30 minute pentru a nu fi luati prin surprindere de trafic. Daca nu sunteti sigur ca veti gasi usor locatia, mergeti sa verificati. Nu asteptati pana in ziua interviului sa gasiti adresa.

In afara de propriile intarzieri, multi candidati se confrunta la interviu si cu intarzierile angajatorilor. Cand mergeti la un interviu, fiti pregatiti sa asteptati 10-15 minute pana veti fi primit de angajator.
In aceste situatii pastrati-va calmul si nu va enervati, ci folositi timpul cat mai constructiv in favoarea voastra. De multe ori, este bine sa aveti putin timp la dispozitie pentru a va putea trage sufletul si a va relaxa inainte de a ajunge fata in fata cu angajatorul.
Cat asteptati, recititi-va CV-ul si scrisoarea de intentie, reamintiti-va anuntul de angajare, ganditi-va la ce raspunsuri veti da, etc.

Daca se intampla sa asteptati mai mult de 30 minute, anuntati acest lucru la receptie. Eventual puteti cere sa reprogramati interviul. Astfel, veti da dovada de spirit de initiativa si veti fi apreciati de catre angajator.

Atunci cand mergeti la un interviu, ganditi-va ca nu aveti decat o singura ocazie pentru a face o impresie buna. Daca nu ajungeti la timp, veti rata aceasta ocazie.Mai multe despre "Punctualitatea la interviu":

Cum te prezinti la un interviu

Cum te prezinti la un interviu

Interviul nu este un simplu schimb de replici in care angajatorul urmareste sa identifice candidatul cu cele mai bune atuuri, ci presupune si o analiza a personalitatii si a comportamentului vostru.

» Citeste tot articolul

Interviul - prima impresie conteaza

Interviul - prima impresie conteaza

Cand sunteti in biroul angajatorului, este important sa acordati o atentie deosebita primelor 10 secunde, primelor 10 gesturi, primelor 10 cuvinte si primilor 10 centimetri !

» Citeste tot articolul

Interviul de angajare: o miza importanta!

Interviul de angajare: o miza importanta!

Inainte de a pune toate sansele de partea lui candidatul trebuie sa se pregateasca pentru interviul de angajare. Improvizatia nu este cel mai bun atu!

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania