Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Interviul de angajare » Obiectivele unui interviu de angajare

Obiectivele unui interviu de angajare

Obiectivele unui interviu de angajare

Obiectivele unui interviu de angajare

Interviul de angajare reprezinta o forma de recrutare care urmareste indeplinirea anumitor obiective, atat ale angajatorului, cat si ale candidatului.

Interviul de angajare este o etapa foarte importanta a procesului de recrutare, in urma careia angajatorul ia decizia daca un candidat este sau nu potrivit pentru postul propus si compania sa.

Obiectivele angajatorului la interviu

Decizia de angajare este luata intotdeauna in urma unui al doilea sau al treilea interviu, dupa ce candidatului i-au fost testate toate aptitudinile, inclusiv capacitatea de a se adapta specificului companiei.

Cele mai importante obiective ale angajatorului la un interviu sunt:

  • verificarea compatibilitatii intre profilul candidatului si cel al postului propus;
  • completarea informatiilor din CV, pentru a putea analiza mai bine experientele anterioare ale candidatului, aptitudinile si competentele sale;
  • descoperirea personalitatii candidatului, abilitatea sa de comunicare si de participare la o conversatie, reactivitatea, dinamismul, etc.;
  • evaluarea motivatiei candidatului si capacitatea sa de a se integra in cadrul companiei.

Obiectivele candidatului la interviu

Ca si candidat, scopul vostru este sa obtineti postul propus. De aceea, obiectivele voastre trebuie sa conduca catre acest rezultat. Cu ocazia unui interviu de angajare trebuie sa urmariti:
- sa intalniti angajatorul si sa aflati mai multe detalii despre companie si despre postul respectiv;
- sa va aratati interesul pentru postul propus si sa aratati prin ce sunteti potrivit acestui post;
- sa lasati o impresie pozitiva angajatorului despre personalitatea voastra;
- sa va asigurati ca postul pentru care candidati corespunde asteptarilor voastre.

Atat pentru angajator, dar si pentru candidat, interviul este un moment de negociere si de adaptare. Situatiile in care criteriile unui post sunt fixe sunt foarte rare, pentru ca in general, candidatii sunt diferiti unul fata de celalalt si exista intotdeauna, din ambele perspective, o zona de negociere si adaptare la profilul postului propus si al candidatului.

P
entru candidati, cunoasterea obiectivelor angajatorului este un element util in pregatirea interviului de angajare. Insa la fel de util este sa nu pierdeti din vedere propriile obiective, pentru reusita profesionala.Mai multe despre "Obiectivele unui interviu de angajare":

Interviul de angajare

Interviul de angajare

Cum ne pregatim pentru interviu, cum ne prezentam, care sunt intrebarile frecvente, cum putem impresiona angajatorul...? Iata cateva intrebari la care au incercat sa ne raspunda chiar cei care ne intervieveaza.

» Citeste tot articolul

CV: Curriculum Vitae

CV: Curriculum Vitae

Cum sa realizezi un CV, cateva trucuri, modele de CV-uri si ce greseli sa eviti atunci cand redactezi un CV...

» Citeste tot articolul

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie: Cum sa realizezi o scrisoare de intentie, cateva trucuri, exemple si modele de scrisori de Intentie, si ce greseli trebuie sa eviti atunci cand redactezi o scrisoare de intentie...

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania