Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Interviul de angajare » Motivatia la interviu: "De ce sa va aleg pe dvs.?"

Motivatia la interviu: "De ce sa va aleg pe dvs.?"

Motivatia la interviu: "De ce sa va aleg pe dvs.?"

Motivatia la interviu:

Ce raspuns asteapta angajatorii la intrebarea "De ce sa va aleg pe dvs. si nu pe altcineva?" si care sunt capcanele in care pot cadea candidatii?

O astfel de intrebare pusa inca de la inceputul interviului de angajare ii deruteaza si ii surprinde pe majoritatea candidatilor. Obiectivul angajatorului nu este insa de a-l pune pe candidat intr-o situatie dificila, nici de a-l determina sa se compare cu alti candidati. El doreste de fapt sa afle care este gradul de motivatie al candidatului si daca acesta corespunde postului respectiv.

Vorbiti despre punctele voastre forte
Sa mentionati ca sunteti motivati nu este suficient. Trebuie sa demonstrati acest lucru prin punerea in concordanta a experientei si calitatilor voastre cu job-ul propus. Ca sa va fie mai usor, notati-va dinainte cuvintele cheie din anuntul de angajare si utilizati-le in discursul vostru din cadrul interviului. Raspunsul la aceasta intrebare constituie mai mult o provocare adresata candidatului si un exercitiu in care acesta trebuie sa-si arate si sa-si sustina aptitudinile bazandu-se pe experientele anterioare.

Fiti modesti
"Pentru ca sunt cel mai bun!" Acesta este cu siguranta cel mai rau dintre raspunsurile pe care le puteti da. Chiar daca o spuneti ca pe o gluma, puteti trada o atitudine aroganta.
In general, candidatii cei mai bine pregatiti sunt si cei mai modesti. Acestia isi expun si punctele forte si pe cele slabe. Recunoasterea defectelor este apreciata de angajatori, intrucat candidatul ideal nu exista. Cu toate acestea, lista calitatilor trebuie sa fie mult mai lunga, iar prezentarea punctelor slabe trebuie contrabalansata cu exprimarea dorintei de ameliorare si de progres.

Raspundeti neaparat
Nu exista intrebare fara raspuns. Un raspuns la aceasta intrebare, fie el bun sau rau, va avantajeaza mai mult decat ridicatul din umeri. Un raspuns pertinent, bine argumentat, demonstreaza ca v-ati pregatit pentru interviu si ca ati reflectat asupra motivatiei voastre.
In momentul in care vi se va adresa o astfel de intrebare, nu va grabiti sa raspundeti, ci faceti o scurta pauza, de gandire. Nu incercati insa sa va scuzati, intorcandu-i intrebarea angajatorului: "Dvs. sa-mi spuneti!". O astfel de replica va poate costa mult, intrucat veti cadea intr-o pozitie inferioara, lasandu-l pe celalalt sa decida pentru voi.

Daca profilul vostru este pertinent pentru un job, nu ezitati sa motivati acest lucru de cate ori vi se ofera ocazia!Mai multe despre "Motivatia la interviu: "De ce sa va aleg pe dvs.?"":

Despre interviul de angajare: JW Marriott

Despre interviul de angajare: JW Marriott

» Citeste tot articolul

Despre interviul de angajare: BRD

Despre interviul de angajare: BRD

» Citeste tot articolul

Despre interviul de angajare: Lugera & Makler

Despre interviul de angajare: Lugera & Makler

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania