Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Interviul de angajare » Intrebarile din cadrul interviului

Intrebarile din cadrul interviului

Intrebarile din cadrul interviului

Intrebarile din cadrul interviului

Pentru foarte multi candidati, interviul este o sursa de stres. Va propunem sa descoperiti principalele tipuri de intrebari si metode de raspuns, pentru a trece cu bine aceasta etapa in procesul de recrutare.

Pentru a nu mai fi luati prin surprindere la interviu, solutia cea mai buna este sa va pregatiti dinainte pentru intrebarile tip, sa anticipati intrebarile capcana si sa nu ignorati intrebarile tabu. O buna cunoastere a CV-ului si un exercitiu de a raspunde la cele mai frecvente intrebari puse la interviu, va va ajuta sa treceti cu brio testele de recrutare.

Antrenati-va sa raspundeti la toate tipurile de intrebari pentru interviu:
- intrebari deschise, de tipul “Vorbiti despre dvs”, unde raspunsul trebuie sa fie ilustrat cu exemple;
- intrebari inchise, ca de exemplu “Care sunt asteptarile dvs salariale?”, pentru care se impune un raspuns clar si concis;
- intrebari in lintr-o limba straina, daca se precizeaza in anuntul de recrutare.

Un interviu va contine intrebari diferite din mai multe arii de interes: personalitatea candidatului (mediul familial, viata extra-profesionala, temperament), educatie sau formare, cariera si experienta profesionala, postul propus (cunostinte despre firma si despre post, calitatile profesionale), etc.

Daca in cadrul unui interviu, raspunsul la toate aceste tipuri de intrebari este o dovada a pertinentei candidaturii voastre, a sti sa raspundeti la intrebari mai neobisnuite, de tipul “Va place munca in echipa?” sau “Ce parere aveti despre viitorul loc de munca?” reprezinta o buna stapanire de sine si o capacitate de a-si pastra calmul si naturaletea in enuntarea unor idei.

Intrebarile capcana au ca scop verificarea unor informatii sau testarea rezistentei la stres atunci cand sunt abordate subiecte mai putin profesionale la interviu. Nu va panicati in aceasta situatie, ci incercati sa va pastrati calmul si reformulati intrebarea pentru a castiga timp sa reflectati asupra raspunsului.

Tineti minte ca doar intrebarile legate de aprecierea capacitatii candidatului de a ocupa postul respectiv si de aptitudinile sale profesionale sunt in mod normal permise la un interviu. Daca vi se adreseaza o intrebare personala, ce nu are legatura cu job-ul vizat, puteti refuza sa raspundeti, intr-un mod cat se poate de politicos si natural. Intrebarile discriminatorii cu privire la rasa, sex, religie, nationalitate, culoare politica, stare de sanatate, situatie familiala, sunt interzise in cadrul unui interviu!

Cunoscand toate aceste informatii si pregatindu-va dinainte pentru toate situatiile cu care va veti confrunta, interviul nu va mai fi o piedica in gasirea unui job, ci o etapa pe care o veti depasi cu succes!Mai multe despre "Intrebarile din cadrul interviului":

Model CV

Model CV

Cautati un MODEL DE CV? Un model CV este foarte important pentru a crea o candidatura perfecta, pentru obtinerea unui interviu sau chiar a unui loc de munca. Pentru a va ajuta in demersul pe care-l faceti, in aceasta rubrica, va punem la dispozitie mai multe modele de CV-uri.

» Citeste tot articolul

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie: Cum sa realizezi o scrisoare de intentie, cateva trucuri, exemple si modele de scrisori de Intentie, si ce greseli trebuie sa eviti atunci cand redactezi o scrisoare de intentie...

» Citeste tot articolul

Quizz Cariera

Quizz Cariera

Va oferim Quizz-uri on-line interactive, pe diferite teme, pentru a va testa personalitatea si aptitudinile.

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania