Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Interviul de angajare » Intrebari capcana despre asteptarile profesionale

Intrebari capcana despre asteptarile profesionale

Intrebari capcana despre asteptarile profesionale

Intrebari capcana despre asteptarile profesionale

Angajatorii sunt interesati sa afle care sunt asteptarile voastre profesionale. Pregatiti-va pentru a da cele mai bune raspunsuri la aceste intrebari!

Intrebarile de tipul "Unde va vedeti peste 5 ani?" sunt nelipsite din cadrul interviului de angajare. Pentru a nu fi luati prin surprindere, va prezentam 5 astfel de intrebari preferate de angajatori.

1. Ce asteptari aveti de la viitorul angajator?
Prin aceasta intrebare angajatorul doreste sa afle care sunt motivatiile voastre pentru postul respectiv si sa se asigure ca asteptarile voastre vizavi de companie sunt in concordanta cu oferta.
Pentru a da un raspuns cat mai adaptat companiei, bazati-va pe descrierea postului: "Sa particip activ la dezvoltarea companiei sau sa ma implic in proiecte motivante". Acesta este tipul de raspuns care-l va multumi pe angajator.

2. Ce proiect profesional sau personal aveti?
Intrebarea are scopul de a cunoaste ambitiile voastre si de a verifica daca acestea sunt compatibile cu perspectivele oferite de companie.
Raspunsul vostru trebuie sa fie in concordanta cu job-ul respectiv. Daca doriti o specializare, mentionati-o daca aceasta aduce un plus postului pentru care candidati.

3. Care este managerul ideal?
Este o intrebare dificila, prin care angajatorul isi propune sa afle care sunt asteptarile voastre in ceea ce priveste managementul companiei.
Pentru a raspunde, ganditi-va la experientele manageriale anterioare si exprimati-va preferintele, fara insa a prezenta o opinie radicala. Daca in schimb sunteti proaspat absolventi si nu aveti experienta, nu ezitati sa spuneti ca acest lucru va impiedica sa aveti o parere pertinenta asupra managerului ideal.

4. Ce asteptati de la acest job peste 2-3 ani?
Angajatorul urmareste sa vada daca va puteti proiecta pe viitor in cadrul companiei, si in ce mod.
Aveti grija ca planurile voastre sa se incadreze in posibilitatile oferite de companie. Este de preferat sa oferiti un raspuns deschis, care sa nu-l oblige pe angajator sa va faca promisiuni pe care sa nu le poata respecta.

5. Care este mediul vostru de lucru preferat?
Aceasta intrebare se refera la tot ce tine de job: program de lucru, open space sau birou individual, diversitatea echipei, etc. Angajatorul pune o astfel de intrebare pentru a observa, de exemplu, capacitatea voastra de a va adapta programului de lucru.
Aici puteti raspunde in functie de temperamentul vostru, insa nu pierdeti din vedere conditiile de lucru ale companiei, pentru a nu intra in contradictie cu acestea.

Cunoscand mai bine astfel de intrebari si ce urmaresc ele, veti putea formula cu mai multa usurinta raspunsuri pertinente pentru a trece proba interviului!Mai multe despre "Intrebari capcana despre asteptarile profesionale":

Ce NU este un interviu de angajare

Ce NU este un interviu de angajare

Pentru a avea succes, este important sa nu priviti interviul de angajare dintr-o singura perspectiva si sa nu-l asociati cu o singura forma de comunicare.

» Citeste tot articolul

Motive esentiale pentru actualizarea CV-ului

Motive esentiale pentru actualizarea CV-ului

De ce este nevoie de actualizarea CV-ului? Va prezentam motivele cele mai importante pentru care CV-ul vostru necesita o actualizare periodica.

» Citeste tot articolul

Sfaturi pentru redactarea scrisorii de intentie

Sfaturi pentru redactarea scrisorii de intentie

CV-ul vostru este impecabil, prezentat intr-un mod profesionist, ati reusit sa evidentiati realizarile din ultima perioada? Cu toate acestea, v-ati gandit si la scrisoarea de intentie? I-ati acordat la fel de multa atentie precum CV-ului? .

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania