Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Interviul de angajare » Cum trecem de interviul succesiv

Cum trecem de interviul succesiv

Cum trecem de interviul succesiv

Cum trecem de interviul succesiv

Interviul succesiv este o metoda de recrutare moderna, care va solicita mai mult, accentul fiind pus atat pe competentele profesionale, cat si pe personalitatea si abilitatile voastre de comunicare si relationare.

Fie ca este vorba de companii multinationale sau de IMM-uri, angajatorii nu se mai multumesc astazi cu o singura intalnire pentru candidati. De cele mai multe ori, este nevoie de 2, 3 sau chiar mai multe intrevederi, in functie de importanta si de complexitatea job-ului pe care-l doriti.

Acest tip de interviu este din ce in ce mai des practicat. Candidatul este primit de mai multi interlocutori, fie consecutiv, fie prin stabilirea mai multor intalniri. In aceasta situatie, este foarte important sa fiti rezistenti la stres si sa ramaneti coerenti pana la final.

Specialistii in recrutare sustin ca obiectivul unui interviu succesiv nu este de a-i trece pe candidati printr-o proba dura, ci de a evalua profilul unei persoane din mai multe perspective. Cu toate acestea, dificultatea consta in epuizarea fizica si psihica pe care orice candidat o poate resimti, mai ales daca este evaluat de interlocutori diferiti, pe parcursul aceleiasi zile.

In cadrul unui interviu succesiv, trebuie sa aveti grija la exprimarile contradictorii sau la discursurile prestabilite, care nu va permit sa fiti spontani. In acelasi timp, veti avea nevoie de mult entuziasm, pentru a nu enumera plictisiti de fiecare data, job-urile pe care le-ati avut sau alte informatii care se regasesc in CV. In acest sens, este bine sa intrebati de la inceput interlocutorul care sunt punctele esentiale pe care trebuie sa va axati in discursul vostru.

In cazul in care ati fost selectionati printr-o agentie de recrutare, un prim interviu poate avea loc cu un consultant al agentiei respective, interesat sa verifice daca aptitudinile voastre corespund postului propus. In cadrul acestei intalniri, in functie de cerintele angajatorului, puteti fi supus si unui test de personalitate. Prin urmare, nu subestimati aceasta prima etapa a interviului succesiv, avand in vedere ca persoana cu care va veti intalni este un specialist in recrutare si va tine cont de orice greseala pe care o puteti face.

In ceea ce priveste interviul cu persoanele din interiorul companiei pentru care candidati, o etapa primordiala va fi intalnirea cu viitorul superior ierarhic, care va da verdictul final pentru prestatia voastra. Scopul acestei intrevederi va fi de a va testa abilitatile tehnice pentru postul propus. Tineti cont de faptul ca, desi in principal, veti fi judecat in functie de competentele pe care le aveti, o pondere importanta o are si impresia pe care angajatorul si-o va face cu privire la personalitatea voastra si la capacitatea de a relationa si de a va integra in cadrul unui grup.

In general, dupa interviul cu specialistul in domeniu, companiile stabilesc o intalnire individuala cu responsabilul de resurse umane, de la care veti afla informatii despre companie, sectorul de activitate, concurenti, etc. Cel mai important element din cadrul acestui interviu ramane insa discutia despre salariu, pentru care va trebui sa va pregatiti dinainte, astfel incat negocierea sa decurga in favoarea voastra.

La final, fie ca veti reusi sau nu sa obtineti postul dorit, trebuie sa priviti interviul succesiv ca pe un exercitiu important, care va va ajuta pe viitor sa va imbunatatiti prestatia si sa aveti succesul pe care-l meritati.Mai multe despre "Cum trecem de interviul succesiv":

Model CV

Model CV

Cautati un MODEL DE CV? Un model CV este foarte important pentru a crea o candidatura perfecta, pentru obtinerea unui interviu sau chiar a unui loc de munca. Pentru a va ajuta in demersul pe care-l faceti, in aceasta rubrica, va punem la dispozitie mai multe modele de CV-uri.

» Citeste tot articolul

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie: Cum sa realizezi o scrisoare de intentie, cateva trucuri, exemple si modele de scrisori de Intentie, si ce greseli trebuie sa eviti atunci cand redactezi o scrisoare de intentie...

» Citeste tot articolul

Quizz Cariera

Quizz Cariera

Va oferim Quizz-uri on-line interactive, pe diferite teme, pentru a va testa personalitatea si aptitudinile.

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania