Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Interviul de angajare » Cum te prezinti la un interviu

Cum te prezinti la un interviu

Cum te prezinti la un interviu

Cum te prezinti la un interviu

Interviul nu este un simplu schimb de replici in care angajatorul urmareste sa identifice candidatul cu cele mai bune atuuri, ci presupune si o analiza a personalitatii si a comportamentului vostru.

Interviul de angajare este o etapa cruciala si determinanta in procesul de recrutare. Este un moment important si dificil de obtinut, care trebuie valorificat si optimizat la maxim. Din acest motiv, modul in care va prezentati la interviu este esential pentru prima impresie a angajatorului.

Primul lucru important este punctualitatea. Daca sunteti punctuali, veti da dovada de seriozitate si interes pentru job-ul pe care il urmariti. In caz de intarziere, scuzele nu va vor ajuta, oricat de credibili veti fi.

Avand in vedere ca prima impresie cantareste mult in cadrul unui interviu, fiti atenti la tinuta! Imbracati-va corect si alegeti tinuta vestimentara care se potriveste cel mai bine postului dorit. Hainele pe care alegeti sa le purtati la intalnirea cu angajatorul trebuie sa inspire incredere si motivatie.

Primul contact cu angajatorul este foarte important pentru crearea unei imagini ce se poate pastra pe tot parcursul interviului. Prin urmare, trebuie sa acordati atentie aspectului fizic, atitudinii si felului in care interactionati. De exemplu, printr-o strangere de mana ferma vi se apreciaza comportamentul social.

Puneti accent pe abililitatile de comunicare si aveti grija ca mesajul pe care il transmiteti sa fie inteles de catre interlocutor. Folositi un limbaj clar si simplu si nu neglijati gesturile si mimica, care sunt foarte importante in exprimare.

Pe de alta parte, controlati-va foarte bine ticurile si gesturile ce tradeaza emotia, nervozitatea, plictiseala, etc. Controlati-va pozitia pe scaun si nu va jucati cu obiectele din jur. Evitati sa stati cu coatele pe biroul angajatorului, pentru a nu-i da senzatia ca vreti sa-i invadati spatiul.

In ceea ce priveste comportamentul in cadrul interviului, atitudinea voastra poate sa difere in functie de interlocutor. Acesta poate fi o persoana vorbareata sau dimpotriva, tacuta. Indiferent de temperamentul interlocutorului, incercati sa nu adoptati o atitudine prea “amicala”. Pastrati-va in schimb zambetul si amabilitatea pe tot parcursul intalnirii.

Modul in care va prezentati la interviu este foarte important pentru prestatia voastra pe parcursul discutiei cu angajatorul. Seriozitatea, increderea si siguranta de sine se vad nu numai din raspunsurile pe care le dati, dar si din atitudinea pe care o aveti. Daca nu veti neglija acest aspect, sansele de reusita vor fi de partea voastra!Mai multe despre "Cum te prezinti la un interviu":

Model CV

Model CV

Cautati un MODEL DE CV? Un model CV este foarte important pentru a crea o candidatura perfecta, pentru obtinerea unui interviu sau chiar a unui loc de munca. Pentru a va ajuta in demersul pe care-l faceti, in aceasta rubrica, va punem la dispozitie mai multe modele de CV-uri.

» Citeste tot articolul

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie: Cum sa realizezi o scrisoare de intentie, cateva trucuri, exemple si modele de scrisori de Intentie, si ce greseli trebuie sa eviti atunci cand redactezi o scrisoare de intentie...

» Citeste tot articolul

Quizz Cariera

Quizz Cariera

Va oferim Quizz-uri on-line interactive, pe diferite teme, pentru a va testa personalitatea si aptitudinile.

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania