Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Interviul de angajare » Cum facem fata unui interviu de grup

Cum facem fata unui interviu de grup

Cum facem fata unui interviu de grup

Cum facem fata unui interviu de grup

Interviul de grup este mult mai solicitant si mai dificil decat cel individual, presiunea si stresul fiind mult mai mari atunci cand trebuie sa va demonstrati calitatile de fata cu alti candidati.

Interviul de grup este o metoda ce surprinde, de obicei, pe toti candidatii. Sunteti convocati in mod clasic la o intalnire, sunteti primit de catre specialistul de recrutare, iar cand intrati in sala, gasiti alti 15 candidati, toti la fel de bine pregatiti si dornici sa obtina job-ul pentru care au aplicat, ca si voi.

Cum va descurcati in aceasta situatie? O buna pregatire pentru interviul de grup va poate ajuta sa va remarcati mai mult decat ceilalti.

Interviul de grup reprezinta o etapa intermediara in procesul de recrutare. Scopul principal al unui interviu de grup este preselectia, fiind incadrat intre primirea CV-urilor si interviul individual.

De aceea, in cadrul unui interviu de grup nu e obligatoriu sa va detasati ca fiind « cel mai bun », ci mai degraba trebuie sa stiti cum sa actionati astfel incat sa obtineti interviul individual.
Abia la cea de-a doua intalnire, veti putea intr-adevar sa va dezvoltati argumentele si punctele forte.

In general, scenariul unui interviu de grup este urmatorul: angajatorul incepe printr-o prezentare a companiei sau a postului, dupa care urmeaza o prezentare scurta a fiecaruia dintre candidati. In continuare, urmeaza o serie de intrebari la care va trebui sa raspundeti, pe rand, ca de exemplu : de ce va considerati persoana potrivita pentru acest job?

Pentru a putea trece cu brio testul intrebarilor, pregatiti-va cu raspunsuri suplimentare. Asta pentru ca, fiind vorba de un interviu in grup, este foarte probabil ca cei dinaintea voastra sa dea exact raspunsul pe care il aveati voi in minte. In aceasta situatie, nu trebuie sa disperati, ci incercati sa cautati alte exemple sau argumente care sa nu se repete, insa sa completeze ce au spus ceilalti.

Chiar daca este vorba despre un interviu de grup, nu vor lipsi momentele-cheie, in care veti face schimb cu angajatorul si veti fi voi cei care pun intrebari. Nu ratati astfel de momente pentru a iesi in evidenta in fata celorlalti, pregatind intrebari cat mai pertinente si inteligente, care sa-l surprinda placut pe angajator. In acest fel, el va va retine mai usor si va lua in considerare ulterior, o a doua intrevedere cu voi.

Pe parcursul interviului de grup, discursul vostru trebuie sa se axeze pe ceea ce veti aduce nou in companie. Cu cat argumentele voastre vor fi indreptate in aceasta directie, cu atat sansele de a fi selectionati pentru un al doilea interviu vor creste.

In cadrul unui interviu de grup, veti fi vazut in relatie cu ceilalati si vi se va testa capacitatea de adaptare si de lucru in echipa.
Daca veti urmari acest lucru in relationarea voastra cu restul grupului si, de asemena, daca veti sti dinainte ce presupune un astfel de interviu competitiv, veti face fata cu succes interviului de grup!Mai multe despre "Cum facem fata unui interviu de grup":

Model CV

Model CV

Cautati un MODEL DE CV? Un model CV este foarte important pentru a crea o candidatura perfecta, pentru obtinerea unui interviu sau chiar a unui loc de munca. Pentru a va ajuta in demersul pe care-l faceti, in aceasta rubrica, va punem la dispozitie mai multe modele de CV-uri.

» Citeste tot articolul

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie: Cum sa realizezi o scrisoare de intentie, cateva trucuri, exemple si modele de scrisori de Intentie, si ce greseli trebuie sa eviti atunci cand redactezi o scrisoare de intentie...

» Citeste tot articolul

Quizz Cariera

Quizz Cariera

Va oferim Quizz-uri on-line interactive, pe diferite teme, pentru a va testa personalitatea si aptitudinile.

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania