Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Interviul de angajare » Ce sa nu faceti la un interviu de angajare

Ce sa nu faceti la un interviu de angajare

Ce sa nu faceti la un interviu de angajare

Ce sa nu faceti la un  interviu de angajare

CV-ul vostru a fost selectat si ati fost solicitati pentru un interviu. Pe langa toate sfaturile despre ce trebuie sa faceti in cadrul unui interviu de angajare, consultati si ce anume trebuie sa evitati pentru a face o impresie ireprosabila.

- Remarci negative la adresa companiei. Chiar daca pe parcursul interviului de angajare veti incepe o conversatie agreabila cu angajatorul, si veti ajunge sa abordati si teme care nu tin strict de informatii privind cunostintele si aptitudinile voastre, feriti-va de remarci. Fie ca este vorba despre distanta dintre locuinta si companie, de absenta locurilor de parcare sau de spatiul mic in care veti lucra, toate aceastea nu fac decat sa aduca un minus in dreptul numelui dumneavoastra.

- Intrebari prea multe despre salariu si politica de beneficii a companiei. Procesul de selectie ofera candidatului posibilitatea de a afla in detaliu despre mediul de lucru, obligatiile si drepturile angajatului. Intrebari repetate despre beneficiile salariatului vor nemultumi potentialii angajatori.

- Remarci negative la adresa fostului sef sau a fostei companii. Nu mentionati in cadrul unui interviu de angajare daca sunteti nemultumiti de conditiile si de atmosfera de la fostul job.

- Entuziasm exagerat. Desi entuziasmul si disponibilitatea de a munci sunt calitati foarte bine apreciate de specialistii in resurse umane, ce e prea mult strica, apreciaza acestia. In cadrul interviului de angajare trebuie sa va mentineti un ton moderat si sa va axati pe calitati care va recomanda, evitand astfel invocarea situatiei pietei fortei de munca, oricare ar fi aceasta.

- Raspunsul la o intrebare, inainte ca angajatorul sa isi fi terminat intrebarea. Cel mai putin apreciat comportament este acela de a raspunde unor intrebari, fara a va asigura in prealabil ca ati inteles ceea ce vi se cere.

- Consultarea frecventa a ceasului de la mana sau din incapere. Cel mai indicat comportament este sa evitati sa priviti ceasul si sa va concentrati asupra interviului de angajare.

- Deplangerea efortului depus pentru a gasi un job. Evitati sa spuneti cate CV-uri ati plasat la diferite companii.

Dupa ce ati aflat ce anume trebuie sa evitati intr-un interviu de angajare consultati si celelalte articole pe tema interviurilor pentru a va face pregatirea completa pentru intalnirea cu viitorul angajator.

 

 



Mai multe despre "Ce sa nu faceti la un interviu de angajare":

Model CV

Model CV

Cautati un MODEL DE CV? Un model CV este foarte important pentru a crea o candidatura perfecta, pentru obtinerea unui interviu sau chiar a unui loc de munca. Pentru a va ajuta in demersul pe care-l faceti, in aceasta rubrica, va punem la dispozitie mai multe modele de CV-uri.

» Citeste tot articolul

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie: Cum sa realizezi o scrisoare de intentie, cateva trucuri, exemple si modele de scrisori de Intentie, si ce greseli trebuie sa eviti atunci cand redactezi o scrisoare de intentie...

» Citeste tot articolul

Quizz Cariera

Quizz Cariera

Va oferim Quizz-uri on-line interactive, pe diferite teme, pentru a va testa personalitatea si aptitudinile.

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania