Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Interviul de angajare » Ce NU este un interviu de angajare

Ce NU este un interviu de angajare

Ce NU este un interviu de angajare

Ce NU este un interviu de angajare

Pentru a avea succes, este important sa nu priviti interviul de angajare dintr-o singura perspectiva si sa nu-l asociati cu o singura forma de comunicare.

Interviul de angajare reprezinta o situatie de comunicare speciala, care se desfasoara dupa anumite reguli. Aceste reguli difera de la o companie la alta, de la un angajator la altul.
Pentru a va prezenta cat mai bine la un interviu, nu este suficient sa stiti doar ce reprezinta acesta. Este important sa cunoasteti si cum nu trebuie tratat un interviu, din perspectiva situatiei de comunicare la care luati parte.

Ce nu este un interviu de angajare:

Un monolog
Interviul de angajare reprezinta un proces de comunicare intre candidat si angajator, nu o sedinta de informare. Comunicarea in cadrul interviului se bazeaza pe interactiune, chiar si atunci cand angajatorul intreaba, iar candidatul raspunde.

O conversatie
Nu putem aborda un interviu de angajare ca pe o simpla conversatie, pentru ca acesta are o anumita structura si se bazeaza pe o serie de obiective, reguli, constrangeri, etc. Comunicarea in cadrul interviului presupune un schimb de informatii, de idei si concepte, pe care fiecare le prezinta in asa fel incat sa-si atinga scopul: pe de o parte, candidatul urmareste sa fie ales pentru job-ul propus, iar de cealalta parte, angajatorul urmareste sa identifice in persoana respectiva calitatile de care are nevoie.

Un interogatoriu
In majoritatea cazurilor, intalnirea dintre angajat si candidat nu se limiteaza numai la o sesiune de intrebari si raspunsuri, ci cuprinde si alte situatii de comunicare mai complexe. In calitate de candidat, veti avea ocazia sa raspundeti, dar si sa intrebati, sa dezbateti anumite elemente din CV sau sa argumentati un punct de vedere, etc.

O confesiune
In cadrul unui interviu de angajare, dezvaluirile, dezvinovatirile, judecatile morale sau de valoare nu-si au locul. Fie ca ati trecut sau nu printr-un esec profesional, interviul nu este locul potrivit pentru postura de victima. Angajatorul va aprecia mai mult daca veti arata ca va asumati responsabilitatea pentru faptele voastre, decat daca incercati sa dati vina pe fostul sef pentru job-ul pe care l-ati pierdut din vina voastra.

O dezbatere
La interviu nu aveti idei sau pareri pe care trebuie sa le aparati. Mai mult, nu trebuie sa le respingeti pe cele ale interlocutorului. Scopul vostru este sa va prezentati calitatile si aptitudinile si sa-l convingeti pe angajator ca sunteti persoana pe care o cauta.

Daca va sustrageti acestor tipuri de comunicare si tratati interviul cu maxima seriozitate, rezultatele bune nu vor intarzia sa apara.Mai multe despre "Ce NU este un interviu de angajare":

Despre interviul de angajare: Lugera & Makler

Despre interviul de angajare: Lugera & Makler

» Citeste tot articolul

Ce sa nu faceti la un  interviu de angajare

Ce sa nu faceti la un interviu de angajare

CV-ul vostru a fost selectat si ati fost solicitati pentru un interviu. Pe langa toate sfaturile despre ce trebuie sa faceti in cadrul unui interviu de angajare, consultati si ce anume trebuie sa evitati pentru a face o impresie ireprosabila.

» Citeste tot articolul

Tipurile de interviuri de angajare

Tipurile de interviuri de angajare

In procesul de recrutare puteti sa va intalniti cu diferite tipuri de interviuri de angajare la care trebuie sa va adaptati.

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania