Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Interviul de angajare » Cabinet Gruia Dufaut

Articol preluat din Ghidul Carierei tale

Cabinet Gruia Dufaut

interviul de angajare: Cabinet Gruia Dufaut

Cabinet Gruia Dufaut

O data convocat la interviu, este important sa te pregatesti cu un minimum de cunostinte despre firma respectiva, care este activitatea si produsele acesteia, evolutia si valorile sale.

Ghidul Carierei Tale, Editia de primavara 2009

Cabinet Gruia Dufaut
Dana Gruia Dufaut - Avocat Titular
 

O data convocat la interviu, este important sa te pregatesti cu un minimum de cunostinte despre firma respectiva, care este activitatea si produsele acesteia, evolutia si valorile sale. In functie de acestea, este bine sa anticipezi posibile intrebari si sa iti pregatesti raspunsuri. Este esential, de asemenea, sa stii sa iti valorifici punctele forte din CV (spre exemplu o bursa in strainatate), si sa furnizezi explicatii pertinente pentru aspectele mai putin favorabile (pauze lungi in activitatea profesionala). Etapa de pregatire este importanta pentru ca ii va demonstra angajatorului interesul candidatului, iar acesta din urma se va simti mai sigur pe sine.
 
Prima impresie conteaza in general in viata, iar in cadrul unui interviu cu atat mai mult, de aceea o tinuta adecvata este foarte importanta. In privinta vestimentatiei, costumul clasic este intotdeauna o reteta de succes. Ca regula de baza, incearca sa eviti orice exagerare: haine extravagante, accesorii prea evidente, parfumuri prea tari, machiaj prea puternıc, etc. Impresia generala pe care trebuıe sa o lasi este aceea a uneı persoane  serioase, atenta cu aspectul sau exterior sı capabila deci sa promoveze imaginea firmei. 

In cadrul unui interviu evaluez candidatul in prımul rand in functıe de personalitatea sa. Calitatile pe care le apreciez sunt in special spiritul combativ si dorinta de a se afirma in plan profesional, la care se adauga comunicativitatea, seriozitatea si nu in ultimul rand sinceritatea. In fapt, urmaresc dincolo de informatiile prezentate in CV identificarea potentialului real al candidatului si cum poate fi valorificat acest potential in cadrul Cabinetului nostru. Candidatii care demonstreaza ca sunt nehotarati in privinta a ceea ce vor sa faca, sunt descalificati din start. De asemenea, emotivitatea exagerata este un semn ca respectıva persoana nu ar face fata in situatiile de criza inerente oricarei activitati.

Ca un sfat general, incearca sa ramai stapan pe situatie, sa fıi cat mai natural posibil, dar in acelasi timp pregatit sa raspunzi la orice provocare.Mai multe despre "Cabinet Gruia Dufaut":

Model CV

Model CV

Cautati un MODEL DE CV? Un model CV este foarte important pentru a crea o candidatura perfecta, pentru obtinerea unui interviu sau chiar a unui loc de munca. Pentru a va ajuta in demersul pe care-l faceti, in aceasta rubrica, va punem la dispozitie mai multe modele de CV-uri.

» Citeste tot articolul

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie: Cum sa realizezi o scrisoare de intentie, cateva trucuri, exemple si modele de scrisori de Intentie, si ce greseli trebuie sa eviti atunci cand redactezi o scrisoare de intentie...

» Citeste tot articolul

Quizz Cariera

Quizz Cariera

Va oferim Quizz-uri on-line interactive, pe diferite teme, pentru a va testa personalitatea si aptitudinile.

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania