Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Interviul de angajare » Aveti cele 7 calitati asteptate de angajator?

Aveti cele 7 calitati asteptate de angajator?

Aveti cele 7 calitati asteptate de angajator?

Aveti cele 7 calitati asteptate de angajator?

Verificati daca aveti cele 7 calitati pe care orice angajator le asteapta de la un candidat.

Datorita cererii foarte mare de pe piata, interviul a devenit pentru candidati o adevarata competitie, in care fiecare foloseste toate mijloacele de care dispune pentru a obtine premiul cel mare: postul vacant.

Nici pentru angajatori nu este usor, dupa sute de CV-uri citite si cateva zeci de persoane intervievate, sa-si aminteasca profilul si calitatile fiecarui candidat in parte, cu atat mai mult cu cat acestora nu le sunt acordate mai mult de 30-40 de minute pentru a-si expune toate punctele forte.

Cu toate acestea, exista candidati care atrag inca de la inceput atentia angajatorilor. Acestia au ceva in comun, au calitati care plac angajatorilor si care le suscita interesul pentru candidatii respectivi.

Dintre toate calitatile apreciate de catre angajatori, va propunem sa descoperiti 7 care fac unanimitate. Aceste 7 calitati cheie le permit celor care le detin sa-si valorifice candidatura in mod sistematic.

1. Candidatii preferati ai angajatorilor au obiective precise
La intrebarea “Unde te vezi in 3-5 ani?”, raspunsul care-i enerveaza cel mai mult pe angajatori este “Nu stiu”, “Nu m-am gandit”. Candidatii care nu au niste obiective precise pentru viitor, fie ele profesionale sau personale, sunt adesea perceputi ca fiind mai putin motivati decat altii.

2. Pentru atingerea obiectivelor, ei au un plan pus la punct
Daca faptul ca aveti niste obiective de viitor este apreciat de catre angajatori, este nevoie totusi sa aratati si cum veti atinge aceste obiective. Angajatorii nu vor sa va auda numai visele si dorintele, ci vor sa cunoasca si partea practica a acestora: ce aveti de gand sa faceti pentru a reusi sa va atingeti obiectivele catre care aspirati.

3. Candidatii ideali trec la actiune
Fara sa treceti la actiune, frumoasele planuri de viitor pe care le aveti nu valoreaza nimic. Daca doriti sa impresionati cu adevarat angajatorul, trebuie sa-i aratati ca aveti dorinta (obiective precise), modalitatea de a o indeplini (plan de actiune) si capacitatea de a trece la actiune.

4. Candidatii ideali isi asuma responsabilitatea pentru faptele lor
Candidatii preferati de angajatori sunt capabili sa ofere explicatii pertinente legate de propria persoana pentru tot ce li se intampla. Atunci cand un candidat arunca vina pe altii sau, mai rau, considera ca au avut “ghinion” pentru o nereusita in viata, angajatorul poate considera ca acesta nu-si poate asuma raspunderea pentru faptele sale.

5. Candidatii ideali sunt entuziasti
Cei care sunt considerati cei mai buni candidati, au intotdeauna o atitudine pozitiva, iar entuziasmul ii face sa radieze si sa dinamizeze relatiile cu cei din jur. Prin urmare, relaxati-va, zambiti si exteriorizati-va entuziasmul!

6. Candidatii ideali lucreaza pentru dezvoltarea personala
In momentul in care un angajator va alege, el este interesat de competentele, capacitatea, motivarea si personalitatea voastra. Daca pe langa acestea, ii dovediti dorinta de dezvoltare personala, va fi incantat ca a selectat un candidat cu un excelent potential, care va progresa rapid.

7. Candidatii ideali sunt persoane echilibrate
Puteti sa aveti toate calitatile cerute pentru un job si sa nu reusiti sa-l obtineti datorita felului vostru de a fi. Angajatorii se feresc in general de comportamentele extreme si prefera persoane echilibrate, care sa se poata adapta in orice conditii si in orice echipa.

Pentru a fi unul din “candidatii ideali”, trebuie sa incercati sa va dezvoltati calitatile de mai sus, care va vor ajuta sa reusiti in ceea ce va propuneti.
Mai multe despre "Aveti cele 7 calitati asteptate de angajator?":

Interviul de angajare

Interviul de angajare

Cum ne pregatim pentru interviu, cum ne prezentam, care sunt intrebarile frecvente, cum putem impresiona angajatorul...? Iata cateva intrebari la care au incercat sa ne raspunda chiar cei care ne intervieveaza.

» Citeste tot articolul

Defectele preferate de angajatori la interviu

Defectele preferate de angajatori la interviu

La intrebarea “Care sunt calitatile si defectele voastre?”, candidatii stiu intotdeauna ce calitati sa enumere, insa situatia se complica atunci cand vine vorba de defecte.

» Citeste tot articolul

6 sfaturi pentru a elimina stresul la interviu

6 sfaturi pentru a elimina stresul la interviu

Descoperiti cateva sfaturi utile pentru a depasi primele minute din cadrul interviului si pentru a invata sa va canalizati stresul astfel incat acesta sa nu fie un factor negativ in prestatia voastra.

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania