Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Interviul de angajare » Ultimele 3 minute ale interviului de angajare

Ultimele 3 minute ale interviului de angajare

Ultimele 3 minute ale interviului de angajare

Ultimele 3 minute ale interviului de angajare

Stiti cu totii ca nu trebuie sa va bazati pe prima impresie pe care o faceti la interviu. Dar la ultima impresie v-ati gandit vreodata?

 

Ultimele 3 minute ale interviului de angajare sunt la fel de importante ca si primele. Crezand ca interviul s-a terminat, multi candidati se relaxeaza la finalul discutiei si cad in capcanele angajatorului.

Este important sa nu va destindeti prea mult si sa nu va pierdeti concentrarea pana nu parasiti locatia unde a avut loc interviul. Angajatorul va mai poate testa si pe final, dupa ce interviul propriu-zis s-a incheiat si se ofera sa va conduca pana la lift. Iar atitudinea lui nu denota pura politete, ci un ultim test pentru candiat.

Cel mai adesea, discutia continua si in afara salii de interviu, cu intrebari de tipul: "Cand credeti ca veti putea fi liber? Aveti si alte oferte? Il cunoasteti pe X din firma?". In astfel de momente, multi candidati cad in capcana relaxarii totale si ofera raspunsuri mult mai familiare decat este cazul.

Puteti lasa se se inteleaga faptul ca aveti si alte oferte si ca ati aplicat pentru mai multe posturi, insa insistati asupra faptului ca acesta este jobul care va intereseaza cel mai mult. Iar legat de intrebarea despre o cunostinta comuna, ramaneti cat mai neutri cu putinta referitor la persoana respectiva, daca se intampla sa o cunoasteti.

Ultimele 3 minute ale interviului se pot consuma si printr-o ultima intrebare anuntata: "Aveti intrebari?". De cele mai multe ori, cand un candidat este intrebat la final de interviu daca are intrebari, acesta raspunde spontan "Nu", nesesizand capcana angajatorului.

Este important ca pe final, sa aveti una-doua intrebari pregatite, pe care nu le-ati epuizat in timpul interviului. Acestea vor fi apreciate si veti trece ultimul test al angajatorului, bineinteles cu conditia sa puneti niste intrebari pertinente.

Curiozitatea candidatului pe final de interviu este un factor de diferentiere, iar ultimele intrebari pot revela cu succes profilul acestuia.

Exista si posibilitatea sa ratati interviul la final, fara sa spuneti nimic. Nu uitati de importanta limbajului non-verbal, care se manifesta pe tot parcursul discutiei si a intalnirii cu angajatorul. Una din erorile tipice este de a va deconecta complet, de a va strange lucrurile si de a ignora interlocutorul. Alti candidati uita sa dea mana cu angajatorul, deschid repede telefonul si ii intorc spatele, imediat dupa interviu.

Ultimele 3 minute sunt cruciale in astfel de situatii si ii vor face angajatorului o impresie proasta despre candidatul intervievat.

Provocarea ultimelor 3 minute ale interviului de angajare este de a ramane naturali si cat mai in largul vostru, reusind sa transmiteti o atitudine profesionala pana la final.Mai multe despre "Ultimele 3 minute ale interviului de angajare":

Despre interviul de angajare: JW Marriott

Despre interviul de angajare: JW Marriott

» Citeste tot articolul

Despre interviul de angajare: BRD

Despre interviul de angajare: BRD

» Citeste tot articolul

Despre interviul de angajare: Lugera & Makler

Despre interviul de angajare: Lugera & Makler

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania