Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Interviul de angajare » Tipurile de interviuri de angajare

Tipurile de interviuri de angajare

Tipurile de interviuri de angajare

Tipurile de interviuri de angajare

In procesul de recrutare puteti sa va intalniti cu diferite tipuri de interviuri de angajare la care trebuie sa va adaptati.

Interviul individual, fata-in-fata

Candidatul este primit de un responsabil recrutare, un sef sau un consultant din cadrul unei firme de recrutare. Acest tip de interviu este cel mai folosit, este considerat interviul clasic si dureaza in general o ora.

Interviurile succesive

Fiind considerate un adevarat maraton, puteti sa va intalniti intr-o zi cu toate persoanele implicate in procesul de recrutare. Este cazul clasic cand aveti trei interviuri, cu responsabilul resurse umane, cu superiorul direct si cu directorul companiei. Acest tip de interviu este intalnit, mai ales, in cadrul marilor companii.

Interviul in fata unui grup de interlocutori

Utilizat in procesul de recrutare fie pentru o alegere cat mai rapida, fie pentru a doua etapa a unui interviu, pentru a va cunoaste superiorul si seful lui direct (de exemplu seful de produs si directorul de marketing) sau chiar intreaga echipa.

Erori care trebuie evitate in acest tip de interviu:

- sa nu va concentrati pe un singur interlocutor;
- este posibil sa nu puteti retine numele si functiile interlocutorilor (este indicat ca la inceputul intalnirii sa va notati numele acestora si functiile);
- cand raspundeti la o intrebare, nu priviti doar interlocutorul care v-a chestionat.

Interviul de grup

Acest tip de interviu de angajare se practica din ce in ce mai putin, dar se pune accent pe el mai ales in cazul recrutarii tinerilor absolventi pentru posturi comerciale.

Sfatul principal in cadrul acestui tip de interviu : trebuie sa fiti voi insiva. Nu neaparat cel care va iesi cel mai mult in evidenta va fi alesul (foarte des se intampla exact invers). Ziua va fi lunga, profitati de pauza dintre doua intalniri pentru a va destinde, fiti dinamic in tot acest timp.

Cel mai important sfat pentru a reusi sa treceti cu bine de un interviu de angajare este sa stiti sa va adaptati in functie de interlocutor!Mai multe despre "Tipurile de interviuri de angajare":

Model CV

Model CV

Cautati un MODEL DE CV? Un model CV este foarte important pentru a crea o candidatura perfecta, pentru obtinerea unui interviu sau chiar a unui loc de munca. Pentru a va ajuta in demersul pe care-l faceti, in aceasta rubrica, va punem la dispozitie mai multe modele de CV-uri.

» Citeste tot articolul

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie: Cum sa realizezi o scrisoare de intentie, cateva trucuri, exemple si modele de scrisori de Intentie, si ce greseli trebuie sa eviti atunci cand redactezi o scrisoare de intentie...

» Citeste tot articolul

Quizz Cariera

Quizz Cariera

Va oferim Quizz-uri on-line interactive, pe diferite teme, pentru a va testa personalitatea si aptitudinile.

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania