Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Interviul de angajare » Raspuns negativ dupa interviul de angajare

Raspuns negativ dupa interviul de angajare

Raspuns negativ dupa interviul de angajare

Raspuns negativ dupa interviul de angajare

Ati participat la un interviu de angajare si dupa cateva zile de asteptare angajatorul va informeaza ca nu ati fost selectat? Acest lucru nu ar trebui sa va demotiveze, ci din contra!


Pentru a putea trece mai usor peste aceasta etapa, venim in ajutorul vostru cu cateva sfaturi care sa va redreseze in mod eficient dupa un raspuns negativ din partea unui angajator.

Nu reactionati negativ la raspunsul dat

Daca exista un lucru pe care ar trebui sa-l evitati, acesta ar fi sa nu va enervati si sa faceti remarci necorespunzatoare la adresa angajatorului. Acest sfat ar putea parea banal, dar se intampla frecvent ca unii candidati sa nu reactioneze foarte bine cand primesc o veste proasta. Trebuie sa stiti ca angajatorul nu v-a selectat pentru postul respectiv din anumite motive, dar poate a pastrat candidatura voastra pentru a va recontacta pentru un post pentru care ati putea fi mai potrivit.

Nu lasati impresia ca sunteti afectati

Este indicat sa nu lasati impresia ca sunteti demoralizati de aceasta veste, mai ales daca ati vizat un post de conducere. Riscati sa fiti perceput ca o persoana care nu stie sa depaseasca un esec. Este important sa stiti sa depasiti obstacole!

Cereti informatii care ar putea sa va ajute sa ameliorati punctele slabe

Recomandarea noastra este sa incercati sa aflati care au fost motivele pentru care nu ati fost selectati. In acest fel puteti sa aflati care sunt punctele asupra carora ar trebui sa mai lucrati pentru viitoarele candidaturi. Raspunsurile ar putea sa fie de doua feluri:

- fie profilul vostru este bun, dar un alt candidat a prezentat un atu;
- fie ati comis una sau mai multe greseli.

Prezentati-va interesul pentru o solutie alternativa

Nu ezitati sa multumiti angajatorului pentru ca v-a primit, iar daca angajatorul va mentioneaza ca ati fost foarte aproape sa primiti job-ul respectiv, prezentati-va interesul pentru companie si disponibilitatea pentru viitoare angajari. Acest lucru puteti sa-l faceti telefonic in cazul in care ati fost sunat de angajator sau puteti sa raspundeti la e-mailul prin care ati primit raspunsul negativ.

Ati depasit etapa de selectie a CV-urilor si ati avut o intalnire cu angajatorul? Atunci ati facut un pas important si trebuie sa ganditi pozitiv. Un raspuns negativ nu trebuie sa va descurajeze.Mai multe despre "Raspuns negativ dupa interviul de angajare":

Cum te prezinti la un interviu

Cum te prezinti la un interviu

Interviul nu este un simplu schimb de replici in care angajatorul urmareste sa identifice candidatul cu cele mai bune atuuri, ci presupune si o analiza a personalitatii si a comportamentului vostru.

» Citeste tot articolul

Interviul - prima impresie conteaza

Interviul - prima impresie conteaza

Cand sunteti in biroul angajatorului, este important sa acordati o atentie deosebita primelor 10 secunde, primelor 10 gesturi, primelor 10 cuvinte si primilor 10 centimetri !

» Citeste tot articolul

Interviul de angajare: o miza importanta!

Interviul de angajare: o miza importanta!

Inainte de a pune toate sansele de partea lui candidatul trebuie sa se pregateasca pentru interviul de angajare. Improvizatia nu este cel mai bun atu!

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania