Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Interviul de angajare » Punctele cheie ale interviului

Punctele cheie ale interviului

Punctele cheie ale interviului

Punctele cheie ale interviului

Succesul unui interviu depinde de nota personala pe care o aduce fiecare candidat, de prezenta agreabila, deschisa si concentrata asupra interviului.


> Cele 5 arii de interes:

Exista 5 arii de interes in care se vor situa intrebarile din cadrul unui interviu:
-          intrebari despre voi si abilitatile voastre;
-          intrebari despre interesul fata de companie;
-          intrebari despre locurile de munca anterioare si experienta voastra;
-          intrebari despre planurile voastre viitoare;
-          intrebari indirecte care urmaresc sa va identifice modul de relationare cu jobul.

Trebuie sa fiti politicosi, sa aveti o atitudine deschisa si sa incercati sa nu insistati pe anumite aspecte mai sensibile pentru angajator. Trebuie sa profitati de acest moment pentru a demonstra ca sunteti interesati de job si de companie.

Intrebarea despre planul de cariera este, pentru unii, cel mai dificil moment din cadrul interviului. Angajatorii pun un accent mare pe aceasta intrebare, deoarece in acest fel isi pot da seama de modul in care candidatii si-au stabilit obiectivele profesionale si daca si-au stabilit un plan de dezvoltare a carierei.

> Despre salariu:

Cu toate ca nu este cea mai importanta preocupare cand sunteti in cautarea unui job, salariul este un element de care trebuie sa se tina cont. Perioada cea mai potrivita pentru a vorbi despre salariu este la sfarsitul intalnirii, inainte de concluzie. Este foarte important sa abordati intrebarea despre salariu sub o forma si un ton cat mai naturale.

Nu va asteptati sa primiti informatii foarte precise inca de la prima intalnire. Chiar si atunci cand este vorba de o persoana care este la primul job angajatorul doreste, in cele mai multe cazuri, sa cunoasca suficient persoana respectiva pentru a definitiva nivelul remuneratiei.

> « Aveti intrebari ?»

Aproape de sfarsitul interviului veti fi intrebat daca aveti nelamuriri sau intrebari in legatura cu ceea ce s-a discutat sau despre job-ul propus. Pentru a nu fi luati prin surprindere, este bine sa aveti pregatita o lista cu intrebari si raspunsuri pentru viitorul angajator.

Concurenta mare de pe piata muncii a dus la dezvoltarea de strategii si tactici care pot fi aplicate inainte, in timpul si dupa interviul de angajare. Ca sa reusiti trebuie sa tineti cont de acestea!Mai multe despre "Punctele cheie ale interviului":

Model CV

Model CV

Cautati un MODEL DE CV? Un model CV este foarte important pentru a crea o candidatura perfecta, pentru obtinerea unui interviu sau chiar a unui loc de munca. Pentru a va ajuta in demersul pe care-l faceti, in aceasta rubrica, va punem la dispozitie mai multe modele de CV-uri.

» Citeste tot articolul

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie: Cum sa realizezi o scrisoare de intentie, cateva trucuri, exemple si modele de scrisori de Intentie, si ce greseli trebuie sa eviti atunci cand redactezi o scrisoare de intentie...

» Citeste tot articolul

Quizz Cariera

Quizz Cariera

Va oferim Quizz-uri on-line interactive, pe diferite teme, pentru a va testa personalitatea si aptitudinile.

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania