Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Interviul de angajare » Primul contact pentru interviul de angajare

Primul contact pentru interviul de angajare

Primul contact pentru interviul de angajare

Primul contact pentru interviul de angajare

Chiar daca este vorba despre o programare pentru un interviu, primul contact telefonic cu angajatorul este foarte important si trebuie tratat cu seriozitate.

In momentul in care sunteti contactati in vederea stabilirii unei intalniri pentru interviu, atitudinea pe care o aveti si modul in care raspundeti solicitarii poate influenta intr-o mare masura prestatia voastra ulterioara in cadrul procesului de recrutare.
Odata ce v-ati depus CV-ul pe diferite site-uri de recrutare, este bine sa ramaneti in alerta si sa va pregatiti pentru a fi contactati in vederea stabilirii unui interviu, pentru a nu fi luati prin surprindere, sau cel putin, pentru a nu da impresia la telefon ca nu stiti despre ce este vorba.

In primul rand, daca in momentul in care sunteti contactati, va aflati intr-un loc nepotrivit, galagios si nu puteti remedia acest aspect, este de preferat sa reprogramati convorbirea telefonica. De asemenea, este important ca in momentul convorbirii sa fiti pregatiti pentru a putea nota informatiile pe care le primiti.

Cu ocazia contactarii in vederea programarii pentru interviu, trebuie sa va concentrati asupra urmatoarelor elemente:
- numele firmei angajatoare;
- numele postului pentru care candidati;
- numele persoanei cu care veti sustine interviul (daca vi se comunica);
- data si ora la care va avea loc interviul;
- adresa exacta a locului unde veti sustine interviul;
- persoana de contact pentru situatii neprevazute.

Daca persoana care va contacteaza pentru stabilirea unui interviu, nu va da toate informatiile necesare, nu ezitati sa le cereti. Atentie insa sa nu exagerati cu intrebarile! Nu cereti sa vi se citeasca anuntul de recrutare la telefon pentru ca nu va amintiti despre ce job este vorba.
Odata ce v-ati notat numele firmei si al postului, puteti cauta singuri mai multe informatii despre postul respectiv.
Mai mult decat atat, pastrati-va curiozitatile despre job pentru momentul interviului, si nu cereti prea multe detalii cu ocazia acestui prim contact telefonic, cum ar fi informatii despre salariu, programul de lucru sau responsabilitatile in cadrul postului. Toate aceste elemente le veti afla la interviu.

La finalul convorbirii telefonice, verificati data si ora interviului, pentru a fi siguri ca ati inteles corect, precum si datele de contact ale persoanei cu care puteti lua legatura in cazul unor situatii neprevazute pe care trebuie sa le anuntati.
Daca dupa acest contact telefonic, veti primi si un email cu informatiile necesare pentru interviu, nu uitati sa raspundeti printr-un mesaj de confirmare, in care sa va manifestati interesul pentru intalnirea ce va avea loc.

Retineti faptul ca primul contact telefonic pentru interviu face parte din procesul de recrutare si va poate influenta pozitiv sau negativ prestatia ulterioara.Mai multe despre "Primul contact pentru interviul de angajare":

Cum sa pregatiti interviul de angajare telefonic

Cum sa pregatiti interviul de angajare telefonic

Pentru angajatorii care se ocupa singuri de procesul de recrutare a noilor angajati si dispun de foarte putin timp pentru acest lucru, interviul telefonic reprezinta o prima etapa de selectie a candidatilor.

» Citeste tot articolul

Interviul telefonic: 5 greseli de evitat!

Interviul telefonic: 5 greseli de evitat!

Interviul telefonic este o forma de recrutare importanta, mai ales pentru job-urile disponibile in strainatate. Concentrati-va asupra acestuia, evitand greselile!

» Citeste tot articolul

Primul interviu de angajare

Primul interviu de angajare

Considerati interviul de angajare ca pe o importanta proba sportiva ! Pregatiti-va, gestionati stresul, fiti motivati si dornici de reusita!

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania