Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Interviul de angajare » Primele minute ale interviului de angajare

Primele minute ale interviului de angajare

Primele minute ale interviului de angajare

Primele minute ale interviului de angajare

Sunteti invitati la un interviu de angajare si credeti ca ati trecut de partea cea mai grea? Se pare ca nu, primele minute ale interviului sunt cruciale.

Pentru a trece cu bine peste obstacolul primei impresii, trebuie sa abordati o atitudine pozitiva si trebuie sa tineti cont de anumite aspecte.

Fiti punctuali! – Intarzierea la interviul de angajare, exceptie facand cazul in care ati anuntat interlocutorul, este ca si cum ati construi o casa cu fundatii fragile.

Adoptati un look potrivit pentru job si companie! – Informandu-va despre cultura companiei veti sti ce stil vestimentar sa adoptati. Fara sa faceti prea mult, aveti grija de aspectul vostru exterior.

Fiti zen! – Chiar daca interviul de angajare este un moment stresant, trebuie sa afisati o atitudine relaxanta. Modul in care vorbiti sau priviti interlocutorul, lipsa oricarui suras pot indica o lipsa de incredere in voi.

Dati dovada de politete! - Este adevarat ca angajatorii sunt profesionisti, dar, inainte de toate sunt oameni. Intreruperea interlocutorului sau faptul ca nu ati oprit telefonul inainte de a incepe interviul sunt doar cateva aspecte de impolitete care pot afecta decizia finala.

Ascultati-va interlocutorul! – Candidatul trebuie sa se adapteze. In cazul in care angajatorul vrea sa vorbeasca in timp de vorbiti voi, lasati-l. Fiti atenti la intrebari pentru a nu fi nevoiti sa raspundeti cu o intrebare.

Fiti clari si concisi in argumentari! – Cand vi se ofera ocazia sa vorbiti, trebuie sa fiti pregatiti sa va prezentati in cateva fraze, deci trebuie sa sintetizati cele mai importante aspecte ale parcursului vostru. Explicati intr-o maniera practica cum puteti fi utili companiei, bazandu-va pe experienta si exemplele relevante pentru job-ul pentru care candidati.

Scoateti in evidenta asteptarile si dorintele voastre! – Aratati interesul vostru pentru companie si motivatia pentru job punand intrebari. Nu va limitati la raspunsuri scurte, de genul « da » sau « nu », si nu lasati impresia ca ati accepta orice job. Dimpotriva, puneti in valoare obiectivul vostru profesional , exprimand asteptarile, prioritatile si dorintele voastre.

Cu toate ca durata interviului poate sa varieze, in general, angajatorii isi fac o impresie despre candidat inca din primele minute.Mai multe despre "Primele minute ale interviului de angajare":

Testele de selectie la interviu

Testele de selectie la interviu

Testele de selectie sunt din ce in ce mai des utilizate in procesul de recrutare datorita avantajelor pe care le aduc in evaluarea candidatilor.

» Citeste tot articolul

Defectele preferate de angajatori la interviu

Defectele preferate de angajatori la interviu

La intrebarea “Care sunt calitatile si defectele voastre?”, candidatii stiu intotdeauna ce calitati sa enumere, insa situatia se complica atunci cand vine vorba de defecte.

» Citeste tot articolul

6 sfaturi pentru a elimina stresul la interviu

6 sfaturi pentru a elimina stresul la interviu

Descoperiti cateva sfaturi utile pentru a depasi primele minute din cadrul interviului si pentru a invata sa va canalizati stresul astfel incat acesta sa nu fie un factor negativ in prestatia voastra.

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania