Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Interviul de angajare » Prezentarea in timpul interviului

Prezentarea in timpul interviului

Prezentarea in timpul interviului

Prezentarea in timpul interviului

S-a constatat ca foarte multe persoane nu stiu sa se prezinte in timpul unui interviu de angajare. Fie ca nu-si gasesc cuvintele potrivite pentru a se descrie, fie ca nu doresc sa expuna anumite aspecte, aceste persoane vor intampina dificultati in timpul interviului.

Fiind etapa din procesul de angajare in care faceti cunostinta cu angajatorul, interviul reprezinta testul final in obtinerea job-ului dorit. Daca sunteti chemat la un interviu inseamna ca scrisoarea de intentie si CV-ul vostru au atras atentia angajatorului. Trebuie sa stiti ca acest lucru nu inseamna ca trebuie sa fiti relaxati, ci trebuie sa continuati sa atrageti atentia angajatorului.

Inainte de a raspunde la anumite intrebari sau de a prezenta anumite aspecte care va caracterizeaza, interesul vostru este sa reflectati si sa oferiti informatii care raspund la anumite cerinte ale angajatorului sau va pun in valoare personalitatea. In consecinta, trebuie sa pregatiti un set de calitati importante pentru a face fata oricarei situatii.

Pentru a va identifica calitatile sunt necesare anumite exercitii. In primul rand, faceti un exercitiu spontan intreband un apropiat care crede ca sunt calitatile si punctele voastre slabe. Un al doilea exercitiu important consta in convertirea experientelor profesionale (stagii, job-uri, timp liber) in competente si atuuri care sa va ofere un plus in fata celorlati candidati.

Calitatile si aspectele care sunt importante pot fi diferite in functie de job: identificati aceste aspecte si alegeti-le pe cele care urmeaza sa le prezentati in timpul interviului. Este nevoie de o analiza detaliata pentru a face cea mai buna alegere. Un exercitiu util in acest sens este sa faceti o lista a calitatilor voastre si abilitatilor necesare pentru job-ul respectiv.

In ceea ce priveste punctele voastre slabe, nu trebuie sa va ganditi ca acestea conduc neaparat la esecul vostru profesional. In prezentarea punctelor slabe este important sa expuneti si modalitati prin care incercati sa le indreptati. Un punct slab nu este neaparat ireversibil!

Daca in prima etapa a procesului de recrutare atrageti atentia angajatorului cu informatiile prezentate in scrisoarea de intentie si in CV, in timpul interviului trebuie sa aprofundati aceste informatii insistand pe atuurile voastre, care ar putea sa aduca un plus de valoare companiei.

Cu toate ca intentia voastra este sa atrageti atentia angajatorului, nu trebuie sa exagerati in ceea ce priveste veridicitatea informatiilor prezentate in timpul interviului de angajare!Mai multe despre "Prezentarea in timpul interviului":

Interviul de angajare

Interviul de angajare

Cum ne pregatim pentru interviu, cum ne prezentam, care sunt intrebarile frecvente, cum putem impresiona angajatorul...? Iata cateva intrebari la care au incercat sa ne raspunda chiar cei care ne intervieveaza.

» Citeste tot articolul

CV: Curriculum Vitae

CV: Curriculum Vitae

Cum sa realizezi un CV, cateva trucuri, modele de CV-uri si ce greseli sa eviti atunci cand redactezi un CV...

» Citeste tot articolul

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie: Cum sa realizezi o scrisoare de intentie, cateva trucuri, exemple si modele de scrisori de Intentie, si ce greseli trebuie sa eviti atunci cand redactezi o scrisoare de intentie...

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania