Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Interviul de angajare » Interviul de angajare intr-o limba straina

Interviul de angajare intr-o limba straina

Pregatirea interviului de angajare intr-o limba straina

Interviul de angajare intr-o limba straina

Ati fost invitati la un interviu de angajare pe care il veti sustine intr-o limba straina? Va sfatuim cum sa va pregatiti pentru un asemenea interviu, astfel incat sa va asigurati ca veti face o impresie buna.

Atunci cand ne referim la sustinerea unui interviu de angajare in engleza, franceza, germana, italiana sau oricare alta limba straina, o pregatire mai amanuntita este necesara. Astfel, daca CV-ul si scrisoarea voastra de intentie au convins recrutorul sa va cheme la un prim interviu, specificandu-se ca acesta se va desfasura intr-o limba straina, in pregatirea pentru aceasta intalnire trebuie urmate cateva reguli generale:

1. Tineti cont de faptul ca asteptarile recrutorului in ceea ce priveste nivelul de cunoastere a unei limbi straine difera in functie de tipul de job oferit (management, middle, entry-level) si de locatia unde va veti desfasura activitatea (in tara sau in strainatate).

2. Consultati site-ul firmei si articole din presa pentru a intelege cat mai bine domeniul de activitate in care activeaza, cat si mai multe detalii despre specificatiile job-ului la care ati aplicat. Sfatul nostru este sa cautati informatii si in limba desfasurarii interviului si sa retineti cuvintele cheie si termenii uzuali, utilizati in domeniul respectiv.

3. Avand in vedere ca o prima etapa a interviului presupune o scurta descriere a activitatii profesionale de pana la momentul respectiv, compuneti o prezentare in limba respectiva si memorati-o. De asemenea, pregatiti si raspunsuri pentru cele mai uzuale intrebari ce va pot fi adresate de catre recrutor. Atentie, in cadrul interviului incercati sa vorbiti cursiv, corect gramatical si relaxat, fara a lasa impresia ca ati memorat dinainte fiecare cuvant al prezentarii.

4. Este bine sa aratati recrutorului ca puteti sustine o conversatie in limba respectiva, indiferent de subiect. Nu va limitati doar la studii si experienta profesionala, fiti pregatiti sa abordati si subiecte legate de viata personala, petrecerea timpului liber si hobby-uri.

5. In cazul in care ati aplicat cu un CV in limba romana, pregatiti unul si in limba respectiva pentru a-l lua cu voi la interviu.

6. Pregatiti-va din timp. Cu cateva zile inaintea interviului incepeti sa exersati comunicarea in limba respectiva: conversati cu prietenii, urmariti filme sau documentare. In cazul in care este necesar sa va imbunatatiti cunostintele la nivel conversational iar prietenii nu va pot ajuta in acest sens, puteti apela la cursuri rapide de pe internet, la un meditator profesionist sau va puteti alatura unui club de conversatii in limbi straine.

Cunoasterea uneia sau mai multor limbi straine nu poate fi decat un atu in dezvoltarea carierei profesionale. Pentru a fi pregatiti sa profitati de orice oportunitate, cultivati-va constant aceste cunostinte.

 Mai multe despre "Interviul de angajare intr-o limba straina":

Secretele unui interviu de angajare

Secretele unui interviu de angajare

Candidatura voastra a fost retinuta si ati trecut de prima etapa a procesului de angajare. Trebuie sa fiti multumiti deoarece va aflati printre candidatii care au fost chemati la un interviu.

» Citeste tot articolul

Pregatirea interviului de angajare

Pregatirea interviului de angajare

Aveti o singura data ocazia de a face o impresie buna unui angajator. Trebuie sa tineti cont de acest aspect si sa intelegeti ca prima intalnire cu angajatorul este primordiala.

» Citeste tot articolul

Cum sa stralucesti la interviul de angajare

Cum sa stralucesti la interviul de angajare

Prima intalnire cu potentialul angajator, interviul reprezinta o etapa extrem de dificila, in cateva minute angajatorul fiind obligat sa-si formeze o imagine despre voi.

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania