Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Interviul de angajare » Obstacole in timpul negocierii

Obstacole in timpul negocierii

Obstacole in timpul negocierii

Obstacole in timpul negocierii

Atunci cand vorbim despre negocierea in mediul profesional, primul exemplu foarte important care sa va ofere o cariera satisfacatoare este salariul.

Pentru a va dezvolta profesional, trebuie sa stiti sa negociati eficient si cu incredere.

Confruntarea

Scopul negocierii este de a incuraja dialogul si de a ajunge la o intelegere. Adoptand o atitudine respingatoare sau refuzand sa cooperati, riscati sa transformati interviul intr-un esec. Alegerea cuvintelor este foarte importanta. Enunturile neutre si primitoare dau un ton calm si rezonabil conversatiei.

Emotiile negative

Negocierile pot fi incordate. Ele pot provoca frica sau furie, mai ales daca interesele pot fi puse in pericol. In mod sigur, toate partile implicate intr-o negociere delicata resimt emotii negative. Pentru a trece peste aceste obstacole si a termina negocierea in mod favorabil, trebuie admis ca unii pot avea puncte de vedere si interese diferite.

Limitele

Resursele limitate, cum ar fi cele financiare, umane sau materiale, sunt adesea cauze de divergente si creaza necesitatea negocierii. In timpul negocierii, anumiti angajatori pot sa evoce lipsa banilor, a timpului si a personalului. Daca limitele evocate sunt reale si daca toate partile cauta sa ajunga la o intelegere, atunci un efort colectiv de rezolvare a problemelor va duce la rezultate bune.

Strategii

O pregatire minutioasa poate sa schimbe cursul negocierii. Trebuie sa urmariti propriile obiective dar trebuie sa incercati sa intelegeti si nevoile celorlalte parti. De exemplu, inainte de a negocia salariul este indicat sa consultati studii despre salariile din domeniul respectiv, despre job, companie sau regiune. Cu ajutorul acestor studii puteti sa va dati seama daca cerintele voastre sunt rezonabile.Mai multe despre "Obstacole in timpul negocierii":

Model CV

Model CV

Cautati un MODEL DE CV? Un model CV este foarte important pentru a crea o candidatura perfecta, pentru obtinerea unui interviu sau chiar a unui loc de munca. Pentru a va ajuta in demersul pe care-l faceti, in aceasta rubrica, va punem la dispozitie mai multe modele de CV-uri.

» Citeste tot articolul

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie: Cum sa realizezi o scrisoare de intentie, cateva trucuri, exemple si modele de scrisori de Intentie, si ce greseli trebuie sa eviti atunci cand redactezi o scrisoare de intentie...

» Citeste tot articolul

Quizz Cariera

Quizz Cariera

Va oferim Quizz-uri on-line interactive, pe diferite teme, pentru a va testa personalitatea si aptitudinile.

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania