Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Interviul de angajare » Manifestarea interesului pentru job dupa interviu

Manifestarea interesului pentru job dupa interviu

Manifestarea interesului pentru job dupa interviu

Manifestarea interesului pentru job dupa interviu

Interviul a decurs bine? Nu intrerupeti orice legatura cu angajatorul in asteptarea unui raspuns, ci ramaneti in continuare activi!

Interviu este punctul culminant al procesului de recrutare, insa pe tot parcursul derularii acestui proces trebuie sa stiti cum sa profitati de sansele pe care le aveti si cum sa folositi toti asii din maneca pentru a atrage atentia asupra voastra.

Chiar si dupa un interviu reusit, este foarte important sa va manifestati in continuare interesul pentru postul vizat. Daca mentineti contactul cu firma angajatoare si dupa interviu, veti retine atentia si va veti detasa de ceilalti candidati intr-un mod favorabil.

Cu siguranta ca va intrebati cum trebuie sa procedati ca sa nu pareti insistenti. In primul rand, trebuie sa va manifestati interesul de a pastra legatura cu angajatorul inainte de finalul interviului. Interesati-va care este termenul in care veti primi un raspuns in legatura cu candidatura voastra si cereti eventual si o carte de vizita sau un contact la care sa puteti reveni.
Aceasta atitudine va face diferenta intre nivelul normal de implicare al celorlalti candidati si nivelul vostru ridicat de implicare.

Un alt mod in care va puteti arata interesul pentru un job este sa trimiteti un e-mail post-interviu, in care sa rezumati intalnirea cu angajatorul, sa aratati ca ati inteles exact ce vi se cere si sa treceti in revista punctele voastre forte. De asemenea, puteti sublinia sau adauga un element important care este in favoarea voastra pe care nu ati apucat sa-l dezbateti suficient la interviu.
O astfel de abordare este utila in primele 48 de ore de dupa interviu si reprezinta o metoda sigura de a-i reaminti angajatorului de intalnirea pe care ati avut-o.

Cei mai multi dintre candidati se multumesc sa astepte sa fie contactati dupa interviu si nu indraznesc sa faca ei primul pas, chiar daca de multe ori, asteptarea se prelungeste foarte mult, iar candidatul se poate afla in situatia de a refuza alte oferte de job pentru a astepta un raspuns care intarzie sa apara.

In aceasta situatie, cel mai simplu si mai eficient este sa puneti mana pe telefon si sa va reafirmati inca o data interesul cu privire la candidatura voastra. Faptul ca amintiti angajatorului de existenta voastra va poate scoate din anonimat, iar CV-ul vostru poate fi reevaluat.

Cu toate acestea, este important sa nu va precipitati si sa nu sunati in fiecare zi pentru un raspuns. Din momentul in care timpul pentru a primi un raspuns a expirat, este suficient sa reveniti o data pe saptamana.

Pentru ca procesul de recrutare este un concurs strans, departajarea de ceilalti candidati prin manifestarea interesului si prin atitudinea proactiva dupa incheierea interviului reprezinta un pas sigur catre succes.Mai multe despre "Manifestarea interesului pentru job dupa interviu":

Cum te prezinti la un interviu

Cum te prezinti la un interviu

Interviul nu este un simplu schimb de replici in care angajatorul urmareste sa identifice candidatul cu cele mai bune atuuri, ci presupune si o analiza a personalitatii si a comportamentului vostru.

» Citeste tot articolul

Interviul - prima impresie conteaza

Interviul - prima impresie conteaza

Cand sunteti in biroul angajatorului, este important sa acordati o atentie deosebita primelor 10 secunde, primelor 10 gesturi, primelor 10 cuvinte si primilor 10 centimetri !

» Citeste tot articolul

Interviul de angajare: o miza importanta!

Interviul de angajare: o miza importanta!

Inainte de a pune toate sansele de partea lui candidatul trebuie sa se pregateasca pentru interviul de angajare. Improvizatia nu este cel mai bun atu!

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania