Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Interviul de angajare » Intrebarile capcana din timpul interviului

Intrebarile capcana din timpul interviului

Intrebarile capcana din timpul interviului

Intrebarile capcana din timpul interviului

In timpul interviului trebuie sa-i demonstrati angajatorului ca aveti raspunsuri la toate intrebarile ! Intrebari incomode sau intrebari capcana, trebuie sa faceti fata oricarei situatii !


Puteti sa refuzati sa raspundeti la o intrebare foarte personala sau incomoda dar trebuie sa ramaneti sinceri. Venim in ajutorul vostru cu intrebari care pot sa va ajute sa va pregatiti pentru interviu:

«Vorbiti-mi despre dumneavoastra…»

Angajatorul incearca sa va cunoasca, sa analizeze modul in care va exprimati (claritate, concizie, calitatea informatiei). Angajatorul poate sa va intrebe cum va descriu prietenii si colegii. In acest fel, angajatorul incearca sa afle cat mai multe despre personalitatea voastra si incearca sa descopere parerea voastra despre voi insiva.

«Puteti sa-mi vorbiti despre o experienta profesionala de care sunteti mandru?»

Incercati sa prezentati o experienta care are legatura cu job-ul pentru care candidati si unde ati avut un rol important. Trebuie sa fiti atenti in explicarea rolului pe care l-ati avut in echipa, rezultatele obtinute si de ce il considerati un succes.

«Descrieti-mi o experienta profesionala in cadrul careia a trebuit sa depasiti anumite probleme si obstacole? Cum ati rezolvat problema?»

In cadrul unei companii apar probleme frecvent iar angajatorul cauta sa afle daca aceste obstacole v-au inspirat frica si daca ati reusit sa le depasiti fara a scapa situatia de sub control. Angajatorul incearca sa afle ce ati invatat din aceste situatii si, in consecinta, ce poate sa astepte de la voi.

«Va place sa munciti in cadrul unei echipe?»

In majoritatea companiilor lucrul in echipa este aproape obligatoriu. Aratati ca va place sa lucrati in echipa si ca apreciati sa lucrati cu persoane cu personalitati diferite.

«Stiti sa spuneti  « nu »?»

Angajatorul vrea sa cunoasca capacitatea voastra de a lua decizii, daca stiti sa va sustineti decizia in momentul in care un coleg nu o apreciaza. Dati exemple profesionale.

«Ce faceti in timpul liber? Ce pasiuni aveti?»

In timpul unui interviu angajatorul incearca sa destinda atmosfera, dar trebuie sa fiti atent deoarece el continua sa va analizeze si incearca sa va inteleaga personalitatea.

«Care sunt punctele voastre slabe?»

Aceasta este cea mai des intalnita intrebare capcana! Angajatorul incearca sa afle riscurile la care se supune daca va angajeaza : descrieti defectele voastre si masurile pe care le-ati luat pentru a corecta aceste defecte.

«De ce vreti sa renuntati la locul de munca actual?»

Prin aceasta intrebare angajatorul incearca sa afle ceea ce va motiveaza si ceea ce va face sa renuntati la un loc de munca. De asemenea, angajatorul incearca sa afle cat timp stati intr-o companie si daca sunteti instabil?

In timpul interviului de angajare incercati sa nu denigrati vechii colegi, nu oferiti informatii confidentiale de la vechiul loc de munca. Aceste confidente nu sunt apreciate deoarece denota lipsa de profesionalism.Mai multe despre "Intrebarile capcana din timpul interviului":

Model CV

Model CV

Cautati un MODEL DE CV? Un model CV este foarte important pentru a crea o candidatura perfecta, pentru obtinerea unui interviu sau chiar a unui loc de munca. Pentru a va ajuta in demersul pe care-l faceti, in aceasta rubrica, va punem la dispozitie mai multe modele de CV-uri.

» Citeste tot articolul

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie: Cum sa realizezi o scrisoare de intentie, cateva trucuri, exemple si modele de scrisori de Intentie, si ce greseli trebuie sa eviti atunci cand redactezi o scrisoare de intentie...

» Citeste tot articolul

Quizz Cariera

Quizz Cariera

Va oferim Quizz-uri on-line interactive, pe diferite teme, pentru a va testa personalitatea si aptitudinile.

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania