Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Interviul de angajare » Interviul telefonic

Interviul telefonic

Interviul telefonic

Interviul telefonic

Interviul telefonic este o modalitate de a face o prima selectie a potentialilor candidati.

Din ce in ce mai multe companii propun o intalnire telefonica inainte sa decida daca doresc sa va intalneasca fata in fata sau nu.

Este bine sa fiti pregatiti si pentru aceasta intalnire telefonica caci aceasta va detremina daca veti participa sau nu la intalnirea propriu-zisa. Interviul telefonic poate avea si dezavantaje, atat pentru angajator, caci nu poate sa vada reactiile voastre, entuziasmul vostru, dar si pentru angajat, caci nu este posibil sa vada si sa interpreteze reactiile angajatorului.

Trebuie sa acordati mare atentie la intonatie, tonul vocii, claritatea si continutul intrebarilor sau raspunsurilor, pentru ca  toate sunt interpretate de angajator.

Este foarte important sa atrageti atentia asupra personalitatii voastre inca din primele minute !

Inainte de toate, trebuie sa abordati interviul telefonic in aceeasi maniera ca si interviul fata in fata. Trebuie sa pregatiti o lista cu intrebari sau raspunsuri si sa va antrenati cu un prieten sau in fata unei oglinzi. Acest lucru va va ajuta sa controlati tonalitatea vocii, accentul, si este indicat sa nu vorbiti foarte repede.

Dupa interviul telefonic, trebuie sa va pregatiti CV-ul, scrisoarea de motivatie, cat si o lista cu punctele forte pe care doriti sa le evidentiati pe durata intalnirii fata in fata.De asemenea este bine sa nu uitati de lista cu intrebarile pe care vreti sa le puneti angajatorului.

Pe perioada interviului este indicat sa asteptati ca angajatorul sa termine cu intrebarile inainte de a raspunde. Este bine sa nu-l intrerupeti si fiti sigur ca ati inteles bine intrebarea inainte de a raspunde. Scopul vostru este sa-l convingeti pe angajator ca sunteti indispensabil pentru companie.

Important : intotdeauna lasati angajatorul sa inchida primul telefonul !

Inainte de finalul intalnirii, nu uitati sa intrebati care va fi urmatoarea etapa : in cat timp o sa primiti un raspuns, unde se va desfasura intalnirea fata in fata, etc.

Este indicat sa trimiteti angajatorului o scrisoare de multumire, pentru a-i multumi pentru interesul pe care l-a acordat CV-ului vostru si pentru timpul acordat pentru interviul telefonic.Mai multe despre "Interviul telefonic":

Model CV

Model CV

Cautati un MODEL DE CV? Un model CV este foarte important pentru a crea o candidatura perfecta, pentru obtinerea unui interviu sau chiar a unui loc de munca. Pentru a va ajuta in demersul pe care-l faceti, in aceasta rubrica, va punem la dispozitie mai multe modele de CV-uri.

» Citeste tot articolul

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie: Cum sa realizezi o scrisoare de intentie, cateva trucuri, exemple si modele de scrisori de Intentie, si ce greseli trebuie sa eviti atunci cand redactezi o scrisoare de intentie...

» Citeste tot articolul

Quizz Cariera

Quizz Cariera

Va oferim Quizz-uri on-line interactive, pe diferite teme, pentru a va testa personalitatea si aptitudinile.

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania