Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Interviul de angajare » Interviul prin webcam

Interviul prin webcam

Interviul prin webcam

Interviul prin webcam

Sunteti nevoiti sa mergeti cativa kilometri si sa pierdeti cateva ore in trafic pentru a ajunge la un interviu? Companiile s-au reprofilat si au inceput sa puna un accent mare pe interviul prin webcam.


Interviul prin webcam este foarte avantajos mai ales in prima etapa a unui interviu, aceea de cunoastere. Printr-un astfel de interviu, atat angajatorul cat si candidatul pot sa-si dea seama de compatibilitatea dintre ei. Chiar daca nu se afla fata in fata, cei doi trebuie sa aiba aceeasi atitudine ca si in cazul unui interviu face-to-face.

Avantajele interviului prin webcam apar mai ales in cazul in care compania si candidatul sunt din tari diferite si ar fi foarte greu sa comunice fata in fata. Cum in majoritatea companiilor interviurile se desfasoara in mai multe etape, prin interviul prin webcam se elimina o parte din costuri.

Acest tip de interviu este foarte avantajos pentru companie deoarece poate sa cunoasca candidatii intr-un timp relativ scurt si poate sa selecteze mult mai repede finalistii.

Chiar daca acest interviu este tinut de acasa, candidatii trebuie:

-         sa stie ca nu pot sa fie imbracati in haine de casa, trebuie sa se imbrace ca si cum ar merge la un interviu face-to-face;
-         camera unde se desfasoara interviul sa fie serioasa, fara postere sau alte obiecte care pot influenta angajatorul in vreun fel;
-         sa cunoasca foarte bine compania;
-         sa trateze acest interviu cu seriozitate.

Pentru a putea sustine un interviu prin webcam trebuie:

-         sa aveti un calculator conectat la internet;
-         sa aveti o camera web;
-         sa pozitionati camera pe voi fara a filma foarte mult din incaperea in care va aflati;
-         sa incercati sa nu fiti intrerupti in timpul interviului.

Pentru a demonstra angajatorilor ca sunteti adeptii noilor metode de recrutare, atunci cand aplicati pentru un job, pe langa CV si scrisoare de intentie, atasati si un material video in care sa va prezentati in cateva minute.Mai multe despre "Interviul prin webcam":

Model CV

Model CV

Cautati un MODEL DE CV? Un model CV este foarte important pentru a crea o candidatura perfecta, pentru obtinerea unui interviu sau chiar a unui loc de munca. Pentru a va ajuta in demersul pe care-l faceti, in aceasta rubrica, va punem la dispozitie mai multe modele de CV-uri.

» Citeste tot articolul

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie: Cum sa realizezi o scrisoare de intentie, cateva trucuri, exemple si modele de scrisori de Intentie, si ce greseli trebuie sa eviti atunci cand redactezi o scrisoare de intentie...

» Citeste tot articolul

Quizz Cariera

Quizz Cariera

Va oferim Quizz-uri on-line interactive, pe diferite teme, pentru a va testa personalitatea si aptitudinile.

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania