Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Interviul de angajare » Interviul - prima impresie conteaza

Interviul - prima impresie conteaza

Interviul - prima impresie conteaza

Interviul - prima impresie conteaza

Cand sunteti in biroul angajatorului, este important sa acordati o atentie deosebita primelor 10 secunde, primelor 10 gesturi, primelor 10 cuvinte si primilor 10 centimetri !


Primele 10 secunde

Ele conditioneaza intreaga intalnire. In acest moment se formeaza prima impresie, care va conta foarte mult in decizia angajatorului. Bineinteles, intalnirea nu se limiteaza la aceste 10 secunde, dar daca intrarea voastra este perceputa gresit, porniti acest interviu cu un handicap. Primul lucru care trebuie sa-l faceti este sa va asigurati ca "look-ul" vostru este adecvat postului pentru care concurati si ca prezenta voastra este ingrijita. Multi experti sunt de parere ca judecarea unei persoane tine de contactul vizual in proportie de 80%. In consecinta, trebuie sa atrageti simpatia angajatorului! Si atitudinea pe care o aveti este foarte importanta, de aceea trebuie sa fiti siguri de voi, fara ezitari.

Primele 10 gesturi

Incepeti prin a va saluta interlocutorul intinzandu-i o mana ferma, fara a exagera. Un amanunt pentru cei care au mainile umede: stergeti-le inainte. Incercati sa aveti gesturi deschise care sa va arate disponibilitatea in atitudine: evitati de exemplu sa incrucisati bratele sau picioarele. Aceste gesturi sunt in mod sigur considerate ca semne de rigiditate si de dificultate in comunicarea cu ceilalti. De altfel, gesturile voastre trebuie sa fie in armonie cu ceea ce spuneti si cu ceea ce degajati prin atitudine.

Primele 10 cuvinte

Salutati interlocutorul cu « Buna ziua, Domnule ! » sau « Buna ziua, Doamna !». Apoi, prezentati-va. Atentie la vocea folosita: aceasta trebuie sa fie in acelasi timp sigura si clara. De asemenea, trebuie sa articulati bine cuvintele : nu este nimic mai enervant decat un candidat care se exprima intr-un mod greu de inteles. In aceeasi ordine de idei fiti atenti ca vocabularul vostru sa fie pozitiv si inteligibil. Evitati mai ales sa va lansati in lungi discursuri: nu uitati ca ati fost chemat la acel interviu de catre angajator, deci el este cel care va conduce discutia. Ganditi-va ca lasandu-l pe acesta sa vorbeasca veti castiga timp pentru a reflecta la afirmatiile pe care le veti face in continuare.

Primii 10 centimetri

Sa nu existe neintelegeri: aici vorbim de privirea voastra! Trebuie sa va priviti angajatorul direct in ochi si sa nu uitati sa zambiti. Daca va simtiti stingherit, puteti sa-i priviti sprancenele. Pricipalul lucru este sa dati dovada de atentie fata de angajator !

Interviul de angajare este o intalnire comerciala. Sunteti acolo pentru a va vinde ! Urmati sfaturile de mai sus si veti castiga cu succes postul dorit.Mai multe despre "Interviul - prima impresie conteaza":

Model CV

Model CV

Cautati un MODEL DE CV? Un model CV este foarte important pentru a crea o candidatura perfecta, pentru obtinerea unui interviu sau chiar a unui loc de munca. Pentru a va ajuta in demersul pe care-l faceti, in aceasta rubrica, va punem la dispozitie mai multe modele de CV-uri.

» Citeste tot articolul

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie: Cum sa realizezi o scrisoare de intentie, cateva trucuri, exemple si modele de scrisori de Intentie, si ce greseli trebuie sa eviti atunci cand redactezi o scrisoare de intentie...

» Citeste tot articolul

Quizz Cariera

Quizz Cariera

Va oferim Quizz-uri on-line interactive, pe diferite teme, pentru a va testa personalitatea si aptitudinile.

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania