Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Interviul de angajare » Interviul pentru bursa de studiu

Interviul pentru bursa de studiu

Interviul pentru bursa de studiu

Interviul pentru bursa de studiu

In momentul in care v-ati decis sa aplicati pentru o bursa de studiu interviul este o etapa care apare automat in procesul de selectie a candidatilor.

 

Pentru anumite burse interviul reprezinta o etapa prin care trec toti candidatii, insa, exista si burse, in cadrul carora, doar candidatii care au trecut cu bine de o prima etapa de selectie, analiza CV-ului si scrisorii de intentie, sunt chemati la un interviu.

Interviul reprezinta o etapa eliminatorie in cazul in care aplicati pentru o bursa de studiu. Chiar daca documentele depuse demonstreaza ca sunteti potrivit pentru o bursa de studiu, in cadrul interviului puteti sa ratati sa fiti selectati pentru bursa respectiva.

Avand in vedere ca in momentul in care vreti sa aplicati pentru o bursa cunosteti toate conditiile de selectie a candidatilor, este foarte important sa pregatiti toate detaliile pentru interviu, cum ar fi materiile care urmeaza sa le studiati, cum veti fi evaluati, etc. Trebuie sa aveti o imagine cat mai precisa in ceea ce priveste bursa pentru care vreti sa aplicati.

Este bine sa faceti o lista cu posibile intrebari pentru interviul care urmeaza si sa aveti deja pregatite raspunsuri pentru acestea. Este adevarat, ca pe langa aceste intrebari, veti fi pusi in situatia sa oferiti si raspunsuri spontane.

In functie de conditiile cerute pentru a putea aplica pentru o bursa, este posibil ca interviul sa fie sustinut intr-o limba straina si poate fi sustinut cu reprezentanti directi ai companiei sau universitatii care ofera bursa. In acest sens, este foarte bine sa fiti cat mai documentati despre unitatea unde urmeaza sa se desfasoare bursa.Mai multe despre "Interviul pentru bursa de studiu":

Cum sa pregatiti interviul de angajare telefonic

Cum sa pregatiti interviul de angajare telefonic

Pentru angajatorii care se ocupa singuri de procesul de recrutare a noilor angajati si dispun de foarte putin timp pentru acest lucru, interviul telefonic reprezinta o prima etapa de selectie a candidatilor.

» Citeste tot articolul

Defectele preferate de angajatori la interviu

Defectele preferate de angajatori la interviu

La intrebarea “Care sunt calitatile si defectele voastre?”, candidatii stiu intotdeauna ce calitati sa enumere, insa situatia se complica atunci cand vine vorba de defecte.

» Citeste tot articolul

Interviul telefonic

Interviul telefonic

Interviul telefonic este o modalitate de a face o prima selectie a potentialilor candidati.

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania