Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Interviul de angajare » Interviul fara stres

Interviul fara stres

Interviul fara stres

Interviul fara stres

Ati reusit sa convingeti un angajator sa va cheme la un interviu dar stresul dinaintea interviului este foarte mare?


Din momentul in care ati aflat ca ati fost selectat pentru a merge la un interviu, stresul a inceput sa va faca probleme si nu stiti cum sa depasiti aceste momente? Mai jos puteti afla de unde vine stresul si cum puteti sa-l invingeti.

1. Va subestimati

Persoanele care nu au incredere in ele sunt mai afectate decat celelalte de stresul premergator unui interviu. Acestea au impresia ca nu pot sa controleze situatia la care sunt supuse. Cei care sunt mai stresati decat in alte situatii nu-si cunosc foarte bine atuurile si acest lucru ii impiedica sa faca o impresie buna, sa poata sa-si prezinte realizarile.

2. Interviul va provoaca teama

Percepeti interviul ca pe o ocazie sa va faceti cunoscuti sau ca pe un test care are ca scop evidentierea lacunelor voastre? Acest punct de vedere, mai putin constructiv decat primul, amplifica stresul vostru exagerand amploarea interviului. Stresul este o reactie normala care se declanseaza cand sunteti intr-o situatie dificila sau periculoasa. Pentru a va elibera trebuie sa va puneti doua intrebari: De ce mi-e teama? Aceasta teama este rationala si justificata?

3. Nu stiti sa va controlati emotiile in timpul interviului

Credeti ca zarurile au fost aruncate inaintea intalnirii? In fata unei provocari se intampla sa pierdeti din vedere controlul evenimentelor, sa va simtiti neputinciosi, demoralizati si stresati. Totusi, candidatii pot sa-si intareasca sentimentul de control si sa atenueze stresul. Este suficient sa puneti stapanire pe anumite elemente: sa stiti sa valorificati experientele trecute, sa adunati informatii despre postul vizat, etc.

4. Nu aveti un plan de rezerva in caz de esec

Stiti ca mai sunt inca patru finalisti pentru post? Esecul este posibil. Inaintea interviului stresul creste iar persoanele care nu au un plan de rezerva se expun unui mare sentiment de deceptie atunci cand esecul se confirma. Ce veti face daca nu veti primi postul? Aveti alte optiuni? Ce puteti invata din acest esec? Fara a va scufunda in neincredere, privirea esecului cu seninatate ar putea sa va diminueze stresul.

Pentru a scapa de stres incercati sa inversati rolurile : mergeti pe principiul ca nu cautati un job, ca sunteti la interviu pentru a va convinge ca job-ul respectiv corespunde planului vostru profesional, dar incercati sa nu depasiti limitele impuse de angajator.Mai multe despre "Interviul fara stres":

Model CV

Model CV

Cautati un MODEL DE CV? Un model CV este foarte important pentru a crea o candidatura perfecta, pentru obtinerea unui interviu sau chiar a unui loc de munca. Pentru a va ajuta in demersul pe care-l faceti, in aceasta rubrica, va punem la dispozitie mai multe modele de CV-uri.

» Citeste tot articolul

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie: Cum sa realizezi o scrisoare de intentie, cateva trucuri, exemple si modele de scrisori de Intentie, si ce greseli trebuie sa eviti atunci cand redactezi o scrisoare de intentie...

» Citeste tot articolul

Quizz Cariera

Quizz Cariera

Va oferim Quizz-uri on-line interactive, pe diferite teme, pentru a va testa personalitatea si aptitudinile.

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania