Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Interviul de angajare » Interviul de angajare: o miza importanta!

Interviul de angajare: o miza importanta!

Interviul de angajare: o miza importanta!

Interviul de angajare: o miza importanta!

Inainte de a pune toate sansele de partea lui candidatul trebuie sa se pregateasca pentru interviul de angajare. Improvizatia nu este cel mai bun atu!

Interviul de angajare este un moment precis in cadrul procesului de recrutare, atat pentru candidat care se pregateste activ pentru aceasta intalnire, cat si pentru angajator care este in cautarea persoanei potrivite pentru job si pentru companie.

Pentru angajator interviul de angajare are ca obiectiv gasirea candidatului cel mai potrivit pentru jobul propus de companie. In timpul interviului de angajare, angajatorul va evalua competentele profesionale ale candidatului vis-a-vis de job dar si personalitatea acestuia.

Pentru candidat, interviul de angajare reprezinta o miza foarte importanta. Candidatul trebuie sa puna in valoare calitatile sale, competentele profesionale, motivatia pentru obtinerea acelui loc de munca si trebuie sa ofere angajatorului o imagine pozitiva a profilului sau.

Interviul de angajare este un dialog care permite un schimb de informatii. Este o etapa de negociere intre candidat si angajator prin care se incearca gasirea unui acord pentru conditiile impuse de ambele parti.

Improvizatia nu este un atu eficient in cazul unui interviu de angajare, candidatul poate sa vorbeasca intr-o maniera spontana si naturala pregatindu-se in avans pentru acest interviu.

Politica de recrutare este foarte importanta deoarece aceasta asigura continuitatea companiei. In consecinta, recrutarea unei persoane este urmata tot timpul de anumite consecinte, pozitive sau negative. Angajatorul nu se grabeste in alegerea unei persoane, deoarece angajarea unei persoane nepotrivite poate fi fatala pentru companie.Mai multe despre "Interviul de angajare: o miza importanta!":

Model CV

Model CV

Cautati un MODEL DE CV? Un model CV este foarte important pentru a crea o candidatura perfecta, pentru obtinerea unui interviu sau chiar a unui loc de munca. Pentru a va ajuta in demersul pe care-l faceti, in aceasta rubrica, va punem la dispozitie mai multe modele de CV-uri.

» Citeste tot articolul

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie: Cum sa realizezi o scrisoare de intentie, cateva trucuri, exemple si modele de scrisori de Intentie, si ce greseli trebuie sa eviti atunci cand redactezi o scrisoare de intentie...

» Citeste tot articolul

Quizz Cariera

Quizz Cariera

Va oferim Quizz-uri on-line interactive, pe diferite teme, pentru a va testa personalitatea si aptitudinile.

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania