Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Interviul de angajare » Interviul de angajare la distanta

Interviul de angajare la distanta

Interviul de angajare la distanta

Interviul de angajare la distanta

Ideea unui interviu la distanta va sperie? Venim in ajutorul vostru cu cateva sfaturi pentru a trece cu bine si peste acest tip de interviu.


Felicitari! Scrisoarea voastra de intentie si CV-ul vostru au reusit sa convinga angajatorul sa va invite la un interviu de angajare. De data aceasta nu trebuie sa va deplasati, este vorba despre un interviu la distanta prin intermediul internetului. Aceasta practica a devenit din ce in ce mai folosita odata cu dezvoltarea mediului online.

Din lipsa de timp sau din motive economice, din ce in ce mai multe companii folosesc pentru o prima intalnire cu candidatii internetul, prin intermediul Skype sau alte mijloace similare.

In general, acest tip de interviu de angajare ii ajuta pe angajatori sa faca o preselectie, inaintea unui eventual interviu “in carne si oase”. Pentru angajatori acest tip de interviu le permite sa acopere un camp cat mai larg de candidati, chiar daca nu au un CV ideal pentru job-ul propus.

In cazul in care sunteti invitati sa sustineti un interviu la distanta prin intermediul internetului, trebuie sa aveti grija la detaliile contului pe care-l folositi pentru a intra in contact cu angajatorul. Trebuie sa incepeti prin a avea grija la poza de profil, deoarece prima impresie este cruciala. Mizati pe o poza neutra, intr-un cadru profesional sau care va reprezinta in mediul in care lucrati.

Pentru a putea sustine acest tip de interviu de angajare, veti avea nevoie de un webcam. Pentru a fi siguri ca in ziua interviului totul va decurge bine, faceti niste teste in prealabil. In cazul in care exista anumite probleme, contactati-va interlocutorul pentru a gasi alte solutii pentru sustinerea interviului.

Creati-va un mediu izolat pentru a sustine interviul, asigurandu-va ca nu veti fi deranjati si ca nu va veti pierde concetrarea exact in mijlocul interviului.

In fond, acest tip de interviu nu difera de un interviu de angajare clasic. Scopul lui este de a va prezenta competentele si motivatia pentru a obtine job-ul dorit. Exista o diferenta in ceea ce priveste durata interviului la distanta, care in cele mai multe cazuri este mult mai scurt decat interviul fata in fata. Pentru a fi retinut, prezentarea voastra trebuie sa fie structurata si sintetica.

La finalul interviului angajatorul trebuie sa traiasca cu impresia ca v-a cunoscut in persoana!Mai multe despre "Interviul de angajare la distanta":

Despre interviul de angajare: JW Marriott

Despre interviul de angajare: JW Marriott

» Citeste tot articolul

Despre interviul de angajare: BRD

Despre interviul de angajare: BRD

» Citeste tot articolul

Despre interviul de angajare: Lugera & Makler

Despre interviul de angajare: Lugera & Makler

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania