Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Interviul de angajare » Interviul: convingeti prin intrebari!

Interviul: convingeti prin intrebari!

Interviul: convingeti prin intrebari!

Interviul: convingeti prin intrebari!

Un interviu de angajare nu trebuie improvizat. Este bine sa fiti pregatiti si antrenati pentru momentul intalnirii cu angajatorul.

Interviul de angajare s-a derulat bine si angajatorul vine cu intrebarea eterna : «Am terminat. Aveti intrebari ?». Foarte siguri pe ei, cei mai multi candidati raspund: «Nu, multumesc, deja mi-ati furnizat toate informatiile necesare.». In acest moment se comite cea mai mare greseala care poate sa conduca la pierderea job-ului.

Aceasta ultima etapa a interviului de angajare este un moment important pentru angajator, pentru ca in acest moment poate sa faca o selectie a candidatilor, dar si pentru candidat, deoarece in acest moment poate sa demonstreze spiritul lui de analiza si sens critic.

Angajatorii sunt dezamagiti de persoanele care nu vin cu intrebari concludente in aceasta etapa. Intrebarile banale, de genul, « Cand a fost fondata compania ? » trebuie evitate, deoarece acest lucru trebuie descoperit de voi inainte de a ajunge la interviul de angajare.

Trebuie sa fiti atenti si in momentul in care vreti sa deschideti subiectul despre salariu. De cele mai multe ori este bine sa asteptati ca aceasta discutie sa fie deschisa de angajator, pentru a nu se considera ca nu sunteti un bun angajat si ca interesul vostru este primordial fata de cel al companiei.

O intrebare care va poate avantaja este despre problemele cu care se confrunta compania in acest moment. In acest fel, puteti sa va puneti in valoare aptitudinile si sa prezentati angajatorului anumite solutii pentru a remedia situatia actuala a companiei.

Puteti sa surprindeti angajatorul cu o intrebare despre candidatul ideal, in opinia lui. In acest fel, puteti sa comparati portretul candidatului ideal cu aptitudinile si competentele voastre, reusind astfel sa vedeti daca ati reusit sa raspundeti cerintelor angajatorului.

Daca nu ati trecut cu succes de interviul de angajare, nu ezitati sa intrebati angajatorul care au fost motivele pentru care ati fost respins. In acest fel puteti sa va mobilizati pentru urmatoarele interviuri!Mai multe despre "Interviul: convingeti prin intrebari!":

Model CV

Model CV

Cautati un MODEL DE CV? Un model CV este foarte important pentru a crea o candidatura perfecta, pentru obtinerea unui interviu sau chiar a unui loc de munca. Pentru a va ajuta in demersul pe care-l faceti, in aceasta rubrica, va punem la dispozitie mai multe modele de CV-uri.

» Citeste tot articolul

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie: Cum sa realizezi o scrisoare de intentie, cateva trucuri, exemple si modele de scrisori de Intentie, si ce greseli trebuie sa eviti atunci cand redactezi o scrisoare de intentie...

» Citeste tot articolul

Quizz Cariera

Quizz Cariera

Va oferim Quizz-uri on-line interactive, pe diferite teme, pentru a va testa personalitatea si aptitudinile.

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania