Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Interviul de angajare » Interviul colectiv

Interviul colectiv

Interviul colectiv

Interviul colectiv

Interviul colectiv este, in general, utilizat pentru posturile care fac apel la negociere, management sau meserii comerciale, unde calitatile relationale si dinamismul sunt primordiale.


Prin acest tip de intalnire se doreste evaluarea capacitatii voastre de a va integra intr-un grup si de a observa rolul pe care-l adoptati intr-o anumita situatie.

Interviul se desfasoara in doua etape :

- In primul rand se va cere grupului  sa ia o decizie sau sa judece anumite lucruri.

- In al doilea rand trebuie sa aparati un punct de vedere personal, o opinie, argumentand si cautand sa convingeti interlocutorii. Foarte rar se abordeaza o problema tehnica.

Calitatile pe care le asteapta angajatorul sunt:

Ascultare si observare – este foarte important sa stiti sa ascultati sfaturile. Daca este ceva ce nu intelegeti, este bine sa cereti o reformulare. Astfel, angajatorul va incerca sa clarifice explicatiile.

Empatie -  Atunci cand discutati cu ceilalti candidati, manifestati-va interesul fata de punctul lor de vedere. Acest lucru nu inseamna ca trebuie sa fiti neaparat de acord cu ei, dar este esential sa respectati opinia lor.

Dictie – Este indispensabil sa va exprimati corect, sa evitati sa faceti greseli gramaticale sau sa va repetati. Fiti vigilenti in ceea ce priveste limbajul familiar si adoptati o atitudine profesionala.

Relationare – Angajatorul este atent la interactionarea dintre candidati. De aceea este bine sa va afirmati si de asemenea sa va alaturati unui grup. Puteti sa va demonstrati competentele si flexibilitatea prin raportul cu ceilalti concurenti.

Ce trebuie sa evitati :

Sa jucati un rol: Fiti voi insiva si nu jucati un rol ! Va trebui sa fiti sobri, directi si eficace pentru a convinge.

Sa fiti pasivi : Daca va aratati pasivi riscati sa fiti catalogati ca atare. De retinut totusi ca acel candidat care a fost cel mai vorbaret nu este neaparat cel care va fi angajat la final. Pertinenta interventiilor voastre este cea care conteaza si care va va departaja de alti candidati. Aratati-va implicati si stimulati-i pe ceilalti.

Sa fiti inconstanti: Este mai bine sa nu aveti niciun fel de parere in privinta unui subiect, decat sa va schimbati brusc opinia. Exista si varianta alinierii la opinia unui alt membru din grup, insa acest lucru poate fi interpretat ca o lipsa de creativitate si/sau de personalitate.

In general, interviul colectiv nu este folosit foarte des deoarece necesita importante mijloace materiale, umane, care nu sunt detinute de toate companiile. Insa daca trebuie sa va confruntati cu un astfel de interviu, respectati sfaturile de mai sus si veti trece cu usurinta si peste aceasta proba!Mai multe despre "Interviul colectiv":

Model CV

Model CV

Cautati un MODEL DE CV? Un model CV este foarte important pentru a crea o candidatura perfecta, pentru obtinerea unui interviu sau chiar a unui loc de munca. Pentru a va ajuta in demersul pe care-l faceti, in aceasta rubrica, va punem la dispozitie mai multe modele de CV-uri.

» Citeste tot articolul

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie: Cum sa realizezi o scrisoare de intentie, cateva trucuri, exemple si modele de scrisori de Intentie, si ce greseli trebuie sa eviti atunci cand redactezi o scrisoare de intentie...

» Citeste tot articolul

Quizz Cariera

Quizz Cariera

Va oferim Quizz-uri on-line interactive, pe diferite teme, pentru a va testa personalitatea si aptitudinile.

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania