Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Interviul de angajare » Interviul castigator

Interviul castigator

Interviul castigator

Interviul castigator

Interviul de angajare presupune o intalnire intre doua sau mai multe persoane care nu se cunosc, dar care trebuie sa se descopere intr-un timp relativ scurt.

Pentru a avea un interviu castigator trebuie mai intai sa va plasati intr-o pozitie castigatoare, adica sa priviti angajatorul ca pe un egal dar trebuie sa admiteti ca o intalnire reusita nu duce neaparat la angajare.

O intalnire nu trebuie sa se desfasoare intr-un sens unic si nu doar angajatorul trebuie sa incerce sa va cunoasca. Este in interesul vostru sa aflati cat mai multe despre companie si postul vizat. Descoperind cat mai multe informatii despre job va puteti da seama daca este ceea ce cautati, daca va motiveaza ceea ce o sa faceti.

Un interviu castigator trebuie sa fie:

- Interactiv: Nu trebuie sa adoptati o atitudine sobra toata perioada interviului, ci trebuie sa va adaptati in functie de discutii.

Dinamic: Nu trebuie sa existe perioade lungi in care sa nu spuneti nimic. Fiti dinamic!

- Organizat: Angajatorul are initiativa de inceput. De obicei o discutie decurge prin prezentarea sarcinilor postului si apoi urmeaza intrebarile despre parcursul vostru profesional, despre motivatiile voastre.

Limitat: Trebuie sa stiti ca aveti un timp limitat in care puteti sa convingeti angajatorul. Daca angajatorul acorda 30 de minute interviului, trebuie sa fiti concis si sa sintetizati informatiile.

Pentru ca un interviu sa fie castigator un candidat trebuie sa aiba in vedere cele patru principii de baza:

Principiul realitatii. Candidatul trebuie sa explice care sunt afinitatile lui pentru postul respectiv. Foarte multe dosare care ajung la angajator nu raspund deloc exigentelor postului.

Principiul eficacitatii. Sunt avantajati candidatii care transmit documente foarte bine puse la punct, atat ca structura cat si ca estetica. Este o demonstratie a faptului ca stiu care sunt asteptarile angajatorului.

Principiul pro-activitatii. Candidatul demonstreaza in timpul interviului ca este pregatit, punand intrebari inteligente despre companie, despre post.

Principiul umanitatii. In timpul interviului candidatul trebuie sa « seduca » angajatorul, lasand sa se intrevada calitatile voastre umane, valorile voastre, reusitele profesionale.

Pentru a creste considerabil sansele de a avea un interviu castigator si de a va apropia mai mult de job-ul dorit, trebuie sa va pregatiti inainte si sa tineti cont de sfaturile prezentate.Mai multe despre "Interviul castigator":

Model CV

Model CV

Cautati un MODEL DE CV? Un model CV este foarte important pentru a crea o candidatura perfecta, pentru obtinerea unui interviu sau chiar a unui loc de munca. Pentru a va ajuta in demersul pe care-l faceti, in aceasta rubrica, va punem la dispozitie mai multe modele de CV-uri.

» Citeste tot articolul

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie: Cum sa realizezi o scrisoare de intentie, cateva trucuri, exemple si modele de scrisori de Intentie, si ce greseli trebuie sa eviti atunci cand redactezi o scrisoare de intentie...

» Citeste tot articolul

Quizz Cariera

Quizz Cariera

Va oferim Quizz-uri on-line interactive, pe diferite teme, pentru a va testa personalitatea si aptitudinile.

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania