Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Interviul de angajare » Interviul: atentie la chestionare si mini CV-uri!

Interviul: atentie la chestionare si mini CV-uri!

Interviul: atentie la chestionare si mini CV-uri!

Interviul: atentie la chestionare si mini CV-uri!

Companiile si universitatile cer adesea candidatilor sa completeze un chestionar la inceputul procesului de recrutare. Trebuie respectate anumite reguli care sa va ajute sa evitati sa transformati aceasta oportunitate intr-un handicap pentru candidatura voastra.

Vizibilitatea celor mai importante informatii

Mini CV-ul este vizualizat de angajator, dar si de celelalte persoane care participa la interviul de angajare. In consecinta, trebuie sa aveti grija ca informatiile esentiale sa fie vizibile. Informatiile esentiale sunt acelea despre care candidatul vrea sa vorbeasca in timpul interviului si care pun in valoare calitatile si-l prezinta ca fiind persoana cea mai potrivita pentru job si companie.

Dezvoltarea raspunsurilor

Candidatii trebuie sa inteleaga ca temele chestionarelor nu sunt doar un pretext pentru angajator sau comisia care evalueaza candidaturile. Cand angajatorul a abordat un subiect legat de o experienta trecuta sau de un stagiu pe care l-ati desfasurat in trecut, trebuie sa stiti cat sa dezvoltati fiecare idee deoarece timpul pentru un interviu este limitat.

Evitarea prezentarilor exagerate

Interviul de angajare trebuie sa permita angajatorului sa cunoasca mai bine candidatul. Mini CV-ul trebuie sa ofere ocazia candidatului sa-si expuna personalitatea si calitatile. De asemenea, mini CV-ul ar trebui sa prezinte candidatul si experiente concrete, care spun mai mult decat cuvintele.

Accent pe forma si prezentare

Ar trebui sa fie evident pentru toti candidatii ca mini CV-ul trebuie sa fie perfect iar prezentarea trebuie sa fie impecabila. Documente ilizibile, fotografii neprofesionale sunt erori care costa mai mult decat ne imaginam. Toate aceastea cantaresc foarte mult in ochii angajatorilor.

Pentru un job, ca si pentru admiterea intr-o institutie de invatamant, este necesar ca persoanele care se ocupa de recrutare sa perceapa seriozitate si profesionalism din partea voastra.

Respectarea acestor reguli de baza reprezinta o modalitate foarte buna de a demara un proces de recrutare in cele mai bune conditii.Mai multe despre "Interviul: atentie la chestionare si mini CV-uri! ":

Cum te prezinti la un interviu

Cum te prezinti la un interviu

Interviul nu este un simplu schimb de replici in care angajatorul urmareste sa identifice candidatul cu cele mai bune atuuri, ci presupune si o analiza a personalitatii si a comportamentului vostru.

» Citeste tot articolul

Interviul - prima impresie conteaza

Interviul - prima impresie conteaza

Cand sunteti in biroul angajatorului, este important sa acordati o atentie deosebita primelor 10 secunde, primelor 10 gesturi, primelor 10 cuvinte si primilor 10 centimetri !

» Citeste tot articolul

Interviul de angajare: o miza importanta!

Interviul de angajare: o miza importanta!

Inainte de a pune toate sansele de partea lui candidatul trebuie sa se pregateasca pentru interviul de angajare. Improvizatia nu este cel mai bun atu!

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania