Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Interviul de angajare » Interviul: adoptati look-ul potrivit

Interviul: adoptati look-ul potrivit

Interviul: adoptati look-ul potrivit

Interviul: adoptati look-ul potrivit

Orice interviu de angajare este un exercitiu de seductie. Care sunt armele? Abilitatile voastre desigur, dar si comportamentul si imbracamintea.


Prin urmare, inainte de a va prezenta la interviul de angajare, va trebui sa va ganditi foarte serios la modul in care va prezentati, la imbracamintea, parul, per total look-ul vostru. Cu toate ca se spune ca « nu haina il face pe om », totusi aceasta contribuie la imaginea acestuia, mai ales ca in cadrul unui interviu unde prima impresie este de multe ori determinanta.

Aspectul unui candidat trebuie sa fie o reflectare a proiectului sau profesional. De exemplu, in domeniul bancar se impune o tinuta bazata pe costum si cravata, pe cand domeniul publicitar permite tinute mai lejere. Anumite companii sau sectoare de activitate impum propriile coduri vestimentare, de care trebuie sa tineti cont pentru a nu iesi in evidenta si pentru a nu exista neintelegeri.

Oricare ar fi tinuta pe care decideti sa o purtati in timpul interviului, trebuie sa va asumati responsabilitatea pentru prezentarea voastra. Pe langa stresul interviului, daca veti avea si o tinuta in care nu va veti simti confortabil, cu siguranta interviul vostru nu va fi reusit.

Daca decideti sa purtati o tinuta care este diferita de vestimentatia voastra uzuala, sfatul nostru este sa incercati sa va acomodati cu aceasta cu cateva zile inainte de a va prezenta la interviul de angajare. Incercati sa va uitati in oglinda si sa identificati acele gesturi care ar putea sa tradeze lipsa voastra de confort si incredere.

Exista destul de mult stres in alegerea tinutei pentru interviul de angajare. De aceea, este important sa nu asteptati ultimul moment pentru a decide ce veti purta in ziua interviului deoarece este posibil sa va dati seama ca rochia sau camasa preferata nu sunt curate sau nu le gasiti.

In momentul in care v-ati decis sa mergeti la interviul de angajare, incercati sa cautati cateva informatii si despre codul vestimentar din cadrul companiei. Daca nu veti reusi sa gasiti pe internet aceste informatii puteti sa mergeti la sediul companiei si sa analizati modul in care sunt imbracati angajatii.Mai multe despre "Interviul: adoptati look-ul potrivit":

Despre interviul de angajare: Lugera & Makler

Despre interviul de angajare: Lugera & Makler

» Citeste tot articolul

Ce sa nu faceti la un  interviu de angajare

Ce sa nu faceti la un interviu de angajare

CV-ul vostru a fost selectat si ati fost solicitati pentru un interviu. Pe langa toate sfaturile despre ce trebuie sa faceti in cadrul unui interviu de angajare, consultati si ce anume trebuie sa evitati pentru a face o impresie ireprosabila.

» Citeste tot articolul

Tipurile de interviuri de angajare

Tipurile de interviuri de angajare

In procesul de recrutare puteti sa va intalniti cu diferite tipuri de interviuri de angajare la care trebuie sa va adaptati.

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania