Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Interviul de angajare » Gesturile care tradeaza in timpul interviului

Gesturile care tradeaza in timpul interviului

Gesturile care tradeaza in timpul interviului

Gesturile care tradeaza in timpul interviului

Ati reusit? Ati fost chemat la primul interviu de angajare? Emotia si stresul sunt maxime in ziua in care veti avea prima intalnire cu angajatorul.

In primul rand, trebuie sa fiti naturali, dar fara a exagera, persoanele cu care veti sustine interviul nu sunt inca prietenii vostri. Persoana cu care veti sustine interviul de angajare nu este un monstru!  Fiti destinsi, fara a fi timizi, fiti voi insiva dar fara a deveni penibili.

Chiar daca discursul vostru si argumentele voastre sunt convingatoare, exista anumite gesturi care pot sa tradeze si sa distruga toate eforturile voastre. Corpul vostru traduce toate gandurile voastre, chiar daca sunteti sau nu constienti de acest lucru.

Va prezentam cateva erori pe care trebuie sa le evitati in timpul interviului de angajare:

- Testul strangerii mainii. Incercati sa fiti fermi. Fixati privirea interlocutorului in momentul in care ii strangeti mana, acest lucru demonstrand dorinta voastra de a discuta, fara frica si teama. Daca sunteti timid, controlati putin acest lucru.

Cand ascultati persoana din fata voastra, puneti 1 sau mai mule degete peste gura. Acest lucru indica faptul ca va pregatiti sa spuneti ceva. Raspunsul nu trebuie sa fie spontan, ci trebuie sa aratati ca vreti sa spuneti ceva.

Jocul cu un stilou sau cu un alt obiect. In acest fel incercati sa eliminati stresul, deoarece aceste gesturi nu sunt naturale. In plus, riscati sa-l agasati pe angajator cu aceste lucruri. Este mai bine sa-l avertizati inca de la inceputul intalnirii despre faptul ca sunteti putin stresati. Angajatorul va intelege acest lucru, va incerca sa va ajute si va aprecia sinceritatea voastra.

Stand lateral sau pe marginea scaunului. Voluntar va asezati intr-un mod nu foarte confortabil. De ce? Nu va simtiti in largul vostru? In acest caz persoana din fata voastra va intelege ca vreti sa plecati mai repede. Daca va asezati confortabil toata lumea se va simti bine.

Evitati sa ascultati linistit cu gura intredeschisa ceea ce spune angajatorul. In momentul in care v-a chemat la un interviu, angajatorul vrea sa afle raspunsuri la anumite intrebari. Asteapta din partea voastra implicare si dinamism.

Tineti cont de aceste sfaturi pentru a reusi sa aveti un interviu castigator. Un interviu de angajare este o intalnire intre doi profesionisti!Mai multe despre "Gesturile care tradeaza in timpul interviului":

Model CV

Model CV

Cautati un MODEL DE CV? Un model CV este foarte important pentru a crea o candidatura perfecta, pentru obtinerea unui interviu sau chiar a unui loc de munca. Pentru a va ajuta in demersul pe care-l faceti, in aceasta rubrica, va punem la dispozitie mai multe modele de CV-uri.

» Citeste tot articolul

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie: Cum sa realizezi o scrisoare de intentie, cateva trucuri, exemple si modele de scrisori de Intentie, si ce greseli trebuie sa eviti atunci cand redactezi o scrisoare de intentie...

» Citeste tot articolul

Quizz Cariera

Quizz Cariera

Va oferim Quizz-uri on-line interactive, pe diferite teme, pentru a va testa personalitatea si aptitudinile.

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania