Recrutam.ro - Ghidul carierei tale

Contact
Home » Sfaturi » Interviul de angajare » Etapele interviului de angajare

Etapele interviului de angajare

Etapele interviului de angajare

Etapele interviului de angajare

Primul contact cu candidatul si primele impresii au loc in cadrul interviului de angajare, care reprezinta etapa centrala a procesului de recrutare.Inainte de interviu

Pregatirea – Este bine sa exersati cu ajutorul testelor de recrutare pentru a reusi sa treceti cat mai usor peste testele din timpul interviului.
Trebuie sa stiti exact ce vreti de la job-ul respectiv si trebuie sa fiti pregatiti sa raspundeti oricarei intrebari referitoare la voi sau la job. Este foarte importanta punctualitatea si modul in care va prezentati.
Trebuie sa aveti o atitudine de invingator !

In timpul interviului

3 minute pentru prezentare – Este foarte important sa rezumati parcursul vostru profesional, explicand alegerile facute. Scopul acestei intalniri este de a elimina orice informatii stanjenitoare despre parcursul vostru.
Intrebarile angajatorului – Trebuie sa stiti ca in timpul unui interviu sunteti intr-o conversatie si nu intr-un raport dominator-dominat.
Daca ati exersat sa raspundeti intrebarilor clasice, incercati sa nu pareti un « robot » ci fiti cat mai naturali. Prin intrebarile pe care vi le pune, angajatorul nu incearca sa va incurce, ci incearca sa evalueze reactiile si profilul vostru.

Va prezentam o lista cu cele mai folosite intrebari :
1)       In ce masura aptitudinile si experienta voastra se potrivesc cu acest job?
2)       De ce vreti sa lucrati in aceasta companie?
3)       Care sunt punctele voastre forte si punctele slabe?
4)       Care sunt obiectivele voastre profesionale pentru urmatorii doi-trei ani?
Voi si compania – Care este proiectul vostru profesional si ce beneficii ar putea sa aduca companiei ? Prin ce va deosebiti de ceilalti candidati ? Iata ceea ce trebuie sa faceti in aceasta etapa, care se va desfasura ca o discutie, prin intermediul careia puteti sa aflati si asteptarile angajatorului de la voi.

Dupa interviu

Dupa interviu, incercati sa retrimiteti un mail sau sa telefonati, pentru a cere informatii despre candidatura voastra. Daca vi s-a spus ca o sa primiti un raspuns intr-o saptamana, trebuie sa asteptati sa treaca aceasta perioada si abia apoi sa reveniti.
-          Fiti curtenitori, chiar daca asteptarea este mare.
-          Scrieti-va argumentele pe hartie daca telefonati.
-          Nu spuneti niciodata ca aveti nevoie de un raspuns inainte de o anumita data, deoarece angajatorilor nu le plac revendicarile. Spuneti mai degraba ca aveti si alte propuneri, dar ca ati prefera compania sa.

Parcurgeti cu rabdare si tact toate cele trei etape ale interviului de recrutare. Observati cu atentie tipologia celui care va ia interviul si nu lasati sa treaca neexploatata sansa de a obtine finalitatea pe care o doriti !Mai multe despre "Etapele interviului de angajare":

Model CV

Model CV

Cautati un MODEL DE CV? Un model CV este foarte important pentru a crea o candidatura perfecta, pentru obtinerea unui interviu sau chiar a unui loc de munca. Pentru a va ajuta in demersul pe care-l faceti, in aceasta rubrica, va punem la dispozitie mai multe modele de CV-uri.

» Citeste tot articolul

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie

Scrisoare de intentie: Cum sa realizezi o scrisoare de intentie, cateva trucuri, exemple si modele de scrisori de Intentie, si ce greseli trebuie sa eviti atunci cand redactezi o scrisoare de intentie...

» Citeste tot articolul

Quizz Cariera

Quizz Cariera

Va oferim Quizz-uri on-line interactive, pe diferite teme, pentru a va testa personalitatea si aptitudinile.

» Citeste tot articolul


InapoiSus
 

Utilizator inregistrat?

parola uitata?
 

Gaseste-ti jobul potrivit:

 

Keywords :

Copyright © recrutam.ro 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni & conditii - Contact - Site Map - ISEOM - Recrutam.ro is Managed by Ellipse Marketing Romania

studiu de piata - studii de piata - cercetare de piata - cercetare marketing

© ELLIPSE MARKETING Romania